Sade yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sade yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
  2. Www yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
  3. Sebzeli yeşil mercimek nasıl yapılır?
  4. Mercimek normal tencerede kaç dakikada pişer?
  5. Bir tabak yeşil mercimek yemeği kaç kalori?
  6. Yeşil mercimeğin suyu atılır mı?
  7. Yeşil mercimek bir geceden Islatilir mi?

Sade yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

1,5 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Www yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

Yeşil mercimek tencereye koyulur. 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır. Soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve üzerine salçası da atılır, az daha kavrulur. Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir.

Sebzeli yeşil mercimek nasıl yapılır?

Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı
  1. Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğanı alıp kavuralım.
  2. İçine salçayı ekleyip kavuralım. ...
  3. İçine haşlanmış yada 1-2 saat suda bekletilmiş mercimeği ekleyelim.
  4. Baharatları ve tuz ekleyelim. ...
  5. Suyu az kalınca suyunu çekince ocaktan alınır.

Mercimek normal tencerede kaç dakikada pişer?

Düdüklü tencereye ya da normal bir tencereye mercimeği, soğanı, 6 su bardağı kadar suyu ve tuzu koyunuz. Normal tencerede pişiriyorsanız mercimek eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak 30-40 dakika pişiriniz. Düdüklü tencerede pişiriyorsanız kapağını kapatıp kaynayınca altını kısın ve 15-20 dakika pişirin.

Bir tabak yeşil mercimek yemeği kaç kalori?

Mercimek Yemeğinin 100 gramında 71 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 230 gram Mercimek Yemeğinde 163 kalori bulunmaktadır. Mercimek yemeği, bitkisel protein kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Diyet lif içeriğine sahiptir.

Yeşil mercimeğin suyu atılır mı?

Sağlık açısından çok faydalı olan yeşil mercimeğin kaynama suyu genellikle dökülür. Ancak beslenme uzmanları yeşil mercimeğin suyunun dökülmemesinden yana.

Yeşil mercimek bir geceden Islatilir mi?

Bu sağlıklı ve lezzetli yiyeceğin besin değerini kaybetmemesi için doğru pişirilmesi de tabii ki çok önemlidir. Yeşil mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklamanızı ve suda yıkamanızı öneririz. Hatta kullanacağınız kadar mercimeği bir gece öncesinden, üstünü 2 parmak geçecek kadar tuzlu suya koyup bekletin.