Solgar folik asit ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Solgar folik asit ne işe yarar?
  2. Folik asit almak zararlı mı?
  3. Gebelik öncesi hangi folik asit kullanılmalı?
  4. Folik asit otizme sebep olur mu?
  5. Folik asit hamile kalmaya yardımcı oluyor mu?

Solgar folik asit ne işe yarar?

Folik asit vücutta kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olabilir. Solgar Folic Acid (Folacin) 4 Tablet Özellikleri: Bu besin takviyesi, tablet formunda hazırlanmış olup 100' lük cam şişede sunulmaktadır. İçeriğinde şeker, buğday, tuz, nişasta, maya, soya ve süt ürünleri bulunmamaktadır.

Folik asit almak zararlı mı?

Gıdada doğal olarak bulunan folik asit zararlı değildir, bu yüzden ne kadar yeşillik ve ne kadar doğal folat bakımından zengin besinler yediğiniz konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Gebelik öncesi hangi folik asit kullanılmalı?

Özellikle, daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren mutlaka B9 vitamini olarak bilinen folik asit günlük olarak alınmaya başlanmalıdırlar.

Folik asit otizme sebep olur mu?

Yapılan araştırmalara göre, kanlarında yüksek seviyede folik asit tespit edilen kadınların çocuklarında otizm riski 2 kat, B12 seviyesi yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise 3 kat artıyor.

Folik asit hamile kalmaya yardımcı oluyor mu?

Gebelik için kullanılan vitaminler (folik asit ve multivitaminler) veya demir (kan) hapları hamile kalmayı kolaylaştırmaz. Anne olmak isteyen her kadının yeterli folik asit ve diğer besin unsurlarını dengeli alması, hamileliği kolaylaştırmak için değil bebeğin sağlıklı gelişimi içindir.