Diş eti tedavisi acı verir mi?

İçindekiler:

  1. Diş eti tedavisi acı verir mi?
  2. Diş eti çekilmesi nasıl geçer?
  3. Diş eti ne kadar sürede iyileşir?
  4. Diş eti tedavisi kaç seans?
  5. Diş eti çekilmesine neden olur?

Diş eti tedavisi acı verir mi?

Diş eti hastalığı, hastalığın ilerleme seviyesine göre farklı şekillerde tedavi edilir. Diş eti tedavileri genellikle ağrılı geçmez. Diş eti tedavisi sırasında anestezi verilmiş ise anestezinin etkisi geçince biraz rahatsızlık hissedilebilir. Diş hekimleri bu durumlarda ağrı kesici ve antibiyotik verir.

Diş eti çekilmesi nasıl geçer?

Eğer diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmiş değilse, cerrahi olmayan tedaviler ve daha az invazif prosedürler ile tedavi süreci tamamlanabilir. Bunun için tartar ve bakterilerin diş yüzeyinden kazınarak uzaklaştırılması, alet kullanımı, lazer veya ultrasonik cihazlar yardımı ile gerçekleştirilebilir.

Diş eti ne kadar sürede iyileşir?

İşlem sonrasında kişinin yapısal özelliklerine bağlı olarak genellikle iyileşme süreci kısa sürmektedir. Ortalama 10 – 14 veya 21- 28 gün gibi farklılıklarla iyileşme süreci değişmektedir.

Diş eti tedavisi kaç seans?

Bu işlem “başlangıç tedavisi” adını alır, her tip periodontal hastalığın tedavisinde vazgeçilmez aşamadır ve vakanın durumuna göre 3-4 seansta gerçekleştirilir.

Diş eti çekilmesine neden olur?

Dişlerinizi sıkmak veya gıcırdatmak dişlerinize çok fazla kuvvet uygulayarak diş etlerinin çekilmesine neden olabilir. Çarpık dişler veya yanlış hizalanmış bir ısırık: Dişler hizalı bir şekilde bir araya gelmediğinde, diş, diş etleri ve kemiğe çok fazla basınç gelerek zamanla diş eti çekilmesine neden olabilir.