Altın tektaş yüzük nedir?

İçindekiler:

  1. Altın tektaş yüzük nedir?
  2. Tektaş pırlanta mı?
  3. Alyans ve Tektaş birlikte nasıl takılır?
  4. Tektaş evlilik yüzük kaç karat olmalı?
  5. Pırlanta yüzük yıkanır mı?
  6. Pırlanta Tektaş kararır mı?
  7. Pırlanta yüzük nasıl bozdurulur?
  8. Kuyumcular pırlanta yüzük alır mı?

Altın tektaş yüzük nedir?

Bu yüzükler klasik hatların yanı sıra modern hatlara sahiptir. Altın tektaş yüzüklerde 14 ayar altın kullanılır. Bu ürünlerin uç kısmında taş bulunurken, halka kısmı beyaz altın ya da sarı altından elde edilir. Bazı modellerin halka kısmı da taşlarla süslenir.

Tektaş pırlanta mı?

Tektaş yüzükler üzerinde bulunan taşların neredeyse tamamı pırlantadır. Pırlanta, ham elmasa şekil vermek için kullanılan bir kesim tekniğinin adıdır. Bu yüzüklerde pırlanta kesimin tercih edilmesinin nedeni taşın en parlak haliyle görünmesidir.

Alyans ve Tektaş birlikte nasıl takılır?

Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir.

Tektaş evlilik yüzük kaç karat olmalı?

"Tektaş” ne kadar büyük olmalı? Evlenme teklifi için ideal tektaş boyutu 0.20 CT ile 0.40 CT arasındadır. Kadınlar taşlar arasında en çok bu karatları tercih etmektedir. Tamtur ve beştaş yüzüklerde ise karat ağırlığı, yüzükte bulunan tüm pırlantaların toplam karat ağırlığını ifade etmektedir.

Pırlanta yüzük yıkanır mı?

Su ile temas eden pırlanta yüzük modellerinde yıpranma ya da bozulmalar meydana gelmez. Ancak özellikle kimyasallarla temas giren yüzüklerde ışıltıda azalmalar meydana gelebilir. Bundan dolayı çamaşır suyu, temizlik malzemeleri ile temasından mutlaka kaçınmak gerekmektedir.

Pırlanta Tektaş kararır mı?

Pırlanta yüzük kararır mı? sorusuna verilecek tek yanıt ise "Hayır, kararmaz.” olacaktır. Ancak özen gösterilmediğinde zamanla ışıltılarını ve parlaklıklarını kaybeder. Pırlanta doğadaki en sert özelliğe sahip değerli bir taştır.

Pırlanta yüzük nasıl bozdurulur?

Pırlanta yüzüğünüzü internet üzerinden satabilirsiniz. İnternet üzerinden satımlarda alıcıyla direk görüşeceğiniz için arada herhangi bir kesinti olmadan pırlanta yüzüğünüzü bozdurmak mümkün olacaktır.

Kuyumcular pırlanta yüzük alır mı?

Kuyumcular bu anlamda, pırlantanızın değerini karşılayan hizmetler sunmaktadır. Pırlantanızı değerinde satın alarak, değerinden düşük fiyatlara satmaktan kurtulabilirsiniz. İşinizi garanti altına almak istiyorsanız, pırlantanızı sertifikalandırabilirsiniz. Bunun için hizmet sağlayan bazı firmalar bu işi yapmaktadır.