Hakim ve savcı kamu görevlisi mi?

İçindekiler:

  1. Hakim ve savcı kamu görevlisi mi?
  2. Hakim savcı yıllık izni ne kadar?
  3. Hakim savcının üstü aranır mı?
  4. Hakim kararını neye göre verir?
  5. Evlilik izni kaç gün hâkim?
  6. Savcı izni kaç gün?
  7. Hakimler atanır mı?
  8. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kaç yıl görev yapar?
  9. Savcıların üstü aranır mı?

Hakim ve savcı kamu görevlisi mi?

Hakimler ve Savcılar, kamu personel rejimi içerisinde Anayasa'nın ifadesi ile “Diğer Kamu görevlileri” statüsünde yer alırlar.

Hakim savcı yıllık izni ne kadar?

Anılan Kanun'un 56 ncı maddesinin birinci fıkrasında ise, yıllık ara vermeden yararlanmayan hakim ve savcılara uygun görülecek zamanlarda normal yol süresi hariç otuz gün yıllık izin verileceği belirtilmiştir.

Hakim savcının üstü aranır mı?

2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 88. maddesine göre, “Ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü halleri dışında suç işlediği ileri sürülen hakim ve savcılar yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez.

Hakim kararını neye göre verir?

Anayasa'nın 138'inci maddesi açık bir dille “Hâkimler görevlerinde bağımsızdır; Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler” diyor.

Evlilik izni kaç gün hâkim?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 104/B hükmü uyarınca memura kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 günlük evlilik mazeret izni verilmektedir.

Savcı izni kaç gün?

Hâkim ve savcı adayları için mazeret izni kaç gündür? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesi gereğince mazeret izni her yıl için 10 gündür.

Hakimler atanır mı?

Madde 14- Hâkimler ve Savcılar Kanununa göre bir mahkemenin aynı dairesinde görev yapmalarına imkân bulunmayanlardan, o yerde sonradan atanan daha sonra meydana gelen aynı nedenlerden dolayı birleşemeyeceklerden istekli olan, istekli olmaması halinde kıdemsiz olan bulunduğu bölge içinde başka bir daire veya yere atanır ...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kaç yıl görev yapar?

Yargıtay cumhuriyet başsavcısı ve Yargıtay cumhuriyet başsavcıvekili, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun kendi üyeleri arasından gizli oyla belirleyeceği beşer aday arasından cumhurbaşkanı tarafından 4 yıl için seçilir. Süresi bitenler tekrar seçilebilir.

Savcıların üstü aranır mı?

2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 88. maddesine göre, “Ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü halleri dışında suç işlediği ileri sürülen hakim ve savcılar yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez. Ancak, durum Adalet Bakanlığına derhal bildirilir.