Palamut en güzel nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Palamut en güzel nasıl olur?
  2. Palamut nasıl kızartılır nefis yemek tarifleri?
  3. Palamut Marine tarifi nasıl yapılır?
  4. Palamut balığı ızgarası nasıl yapılır?
  5. Fırında palamut balığı nasıl pişirilir?
  6. Tombik balığı tadı nasıl?

Palamut en güzel nasıl olur?

Palamut fırında, haşlanarak, kızartılarak, buğulama şeklinde, tavada ya da pilaki şeklinde pişirilip afiyetle yenebiliyor. Diğer balıklara nazaran daha az yağlı bir balık olması nedeniyle kızartması başka balıklara kıyasla daha hafif oluyor. Tavası en sevilen ve tüketilen hali.

Palamut nasıl kızartılır nefis yemek tarifleri?

Su da bekleyen balıklarınızı süzgeçte süzün diğer tarafta tepsiye un, tuz, karabiber ekleyerek harmanlayın. Tavada sıvı yağınızı kızdırın. Süzülen balıkları önlü arkalı una bulayın. Kızgın yağa bırakın güzelce kızartın.

Palamut Marine tarifi nasıl yapılır?

Tarif için kullanacağınız sarımsakları ince ince kıyın. Palamutları takoz olarak kesin ve içlerini temizleyin. Bir kapta zeytinyağı, soya sosu, önceden doğranmış sarımsak, limon suyu ve taze kekiği karıştırın. Balığınızı bu sosa koyarak yaklaşık 2 saat kadar marine ettikten sonra ızgarada pişirin.

Palamut balığı ızgarası nasıl yapılır?

Palamutları ortadan ikiye bölebilir ya da dilimleyerek ızgara yapabilirsiniz. Bölünen palamutları tuzlayıp, Isıtılmış ızgarada balıkların her iki yanlarını 5-6 dakika ızgara ediniz. Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz.

Fırında palamut balığı nasıl pişirilir?

Kısa süre marine ettiğiniz balıkları karışımdan alıp karın ve üst kısımlarını tuzla ovduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Tombik balığı tadı nasıl?

Eti lezzetli ve mevsimsel bir balıktır. Ama tombik orkinosun küçüğüdür. Biraz eti kanlı ve ekşimtrak olur.