Kornişon salatalık ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Kornişon salatalık ne zaman ekilir?
  2. Kornişon kaç günde yetişir?
  3. Kornişon hangi ayda çıkar?
  4. Salatalık tohumu ekimi nasıl yapılır?
  5. Tursuluk salatalık ne zaman ekilir?
  6. Turşuluk salatalık ne zaman ekilir?
  7. Tursuluk salatalık ne zaman cikar?
  8. Kornişon salatalık hangi gübre kullanılır?
  9. Turşuluk salatalık hangi ayda çıkar?
  10. Kornişon salatalık nerede yetişir?
  11. Salatalık tohumu ekildikten kaç gün sonra çıkar?
  12. Kıvırcık ekimi ne zaman yapılır?
  13. Tohum ekimi ne zaman yapılır?
  14. Salatalık kaç günde hasat edilir?
  15. Salatalık hangi gübre kullanılır?
  16. Turşuluk salatalığa hangi gübre verilir?
  17. Turşuluk salata kaç günde yetişir?

Kornişon salatalık ne zaman ekilir?

Meyvesi koyu yeşil renkte olup üzeri dikenlidir. Salataların boyu 5-6 cm çapı 2-2,5 cm dir. Küllenme hastalığına karşı toleranslıdır. Ekim Zamanı : İlkbahar,sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.

Kornişon kaç günde yetişir?

Torbalara, plastik bardaklara veya viyollere ekimi yapılmaktadır. Haziran ayının sonunda ekimi yapılmaktadır. Kornişon tohumu ekiminden yaklaşık 20 veya 25 gün sonra 4 veya 5 gerçek yapraklı fideler elde edilmektedir. Genelde sıra arası 180-250 cm sıra üzeri 30-40 cm olmakta, ve dekara 1600-2200 bitki dikilmektedir.

Kornişon hangi ayda çıkar?

Ağustos sonundan başlayıp Kasım ayı sonuna kadar süren hasat döneminin üretici için can simidi olduğunu belirten üretici Veysel Danış, fiyatların birinci ürün için 4 lira, ikinci ürün için 2 lira, üçüncü ürün içinse 50 kuruş civarında seyrettiğini söyledi.

Salatalık tohumu ekimi nasıl yapılır?

Salatalık Tohumu Nasıl Ekilir? Salatalık tohumu ekilmeden önce "ocak" adı verilen yuvaların hazırlanması gerekiyor. Her bir yuvanın derinliği 2-2,5, yuvaların sıra üzeri mesafesi 40-50, sıralar arası 120-130 cm olmalıdır. Tohumların çimlenme yüzdesini ve hızını artırmak istiyorsanız bir gün suda bekletebilirsiniz.

Tursuluk salatalık ne zaman ekilir?

Salataların boyu 5-6 cm çapı 2-2,5 cm dir. Küllenme hastalığına karşı toleranslıdır. Ekim Zamanı : İlkbahar,sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.

Turşuluk salatalık ne zaman ekilir?

Salatalık Hangi Ayda Ekilir? Salatalık için ekim dikim işleri mart, nisan, haziran, ağustos aylarında yapılır.

Tursuluk salatalık ne zaman cikar?

Çeşide göre değişmekle birlikte fide dikiminden yaklaşık 1 ay sonra ilk hasat gerçekleştirilir. Tohum ekiminden sonra turşuluk hıyar çeşitleri ortalama ola- rak 50- 70 gün sonra hasada gelmektedir. Hasatlar periyodik olarak haftada 3 kez yapılmalıdır.

Kornişon salatalık hangi gübre kullanılır?

Kornişon gübreleme nasıl yapılır; 2 veya 3 ton iyi yanan hayvan gübresi verilmektedir. DAP 25 veya 30 kg/dekara verilmektedir. 3:15 gübresi de aynı şekilde toprak hazırlığı sırasında verilmektedir. Sulama sistemine göre gübreleme programı yapılmaktadır.

Turşuluk salatalık hangi ayda çıkar?

Ekim Özellikleri
Sıra Üzeri Mesafe (cm)40-50 cm
Ekim Derinliği (cm)2-2,5 cm
Çimlenmede Toprak Isısı (°C)14-35 °C
Olgunlaşma Süresi (Ay)2-2,5 Ay
Ekim Zamanıİlkbahar-Sonbahar
2 satır daha

Kornişon salatalık nerede yetişir?

Türkiye'de en çok üretim Ödemiş ve Sındırgı'da var. Özelikle yüksek rakımlı mahallelerimiz Yaylabayır ve Yüreğil'de iklimin uygun oluşu nedeniyle toplam 4 aylık süreçte kornişon üretiliyor."

Salatalık tohumu ekildikten kaç gün sonra çıkar?

işlenmiş toprağa salatalık(hıyar) tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-2,5 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Kıvırcık ekimi ne zaman yapılır?

Marul tohumu ekimi genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları yapılır. Marul tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.

Tohum ekimi ne zaman yapılır?

Tohum ekimi Mayıs aylarına doğru sıcak aylarda yapılmalıdır. Tohum ekimi yapılacağı zaman bahçenin uygun derinlikte kazılması gerekir. Toprak beklendikten sonra toprak havalandırılır ve tohum ekimi için hazır bir hale getirilir.

Salatalık kaç günde hasat edilir?

Çeşidin erkencilik özelliği ile yetiştirme ve bakım şartlarına göre tohum ekiminden 55-70 gün sonra hasata başlanabilir. Hıyarlarda ilk hasat için en uygun zaman meyvelerin normal çeşit iriliğinin 1/3'ü veya en fazla 1/2'sini aldığı zamandır.

Salatalık hangi gübre kullanılır?

Dekara 5 veya 10 ton ahır gübresi verilmesi gerekmektedir. Bu rakam toprağın yapısına bağlı kalarak 15 tona kadar çıkmaktadır. Ahır gübresi içine, ayrıca koyun, keçi, tavuk ve güvercin gübresi eklenmektedir.

Turşuluk salatalığa hangi gübre verilir?

Temel gübreleme toprak analizlerine bağımlı olarak dikimden önce yapılmalıdır. Bu gübrelemede çeşide ve bitki sıklığına da dikkat etmek gerekir. Tüm bu faktörler hesaba katılarak dekara 30-40 kg süperfosfat, 40 kg potasyum sülfat ve 25-30 kg amon- yum sülfat verilmelidir .

Turşuluk salata kaç günde yetişir?

Çeşide göre değişmekle birlikte fide dikiminden yaklaşık 1 ay sonra ilk hasat gerçekleştirilir. Tohum ekiminden sonra turşuluk hıyar çeşitleri ortalama ola- rak 50- 70 gün sonra hasada gelmektedir. Hasatlar periyodik olarak haftada 3 kez yapılmalıdır. Hasat iş- lemleri 2 ay devam etmektedir.