Kafadaki yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?

İçindekiler:

  1. Kafadaki yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?
  2. Beyaz nokta neden olur?
  3. Yüzde beyaz nokta neden olur?
  4. Beyaz nokta sivilce nasıl tedavi edilir?
  5. Lipom yağ bezesi nasıl geçer?

Kafadaki yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?

Kafada yağ kisti için insanlar genelde Cildiye yani dermatoloji bölümüne muayene olmaktadır. Asıl gidilmesi gereken bölüm Genel Cerrahi olmalıdır. Çünkü muayene sonunda ilaç vs tedavisi olmayacağı, cerrahi müdahale gerekeceği için direkt olarak Genel Cerrahi bölümüne randevu alabilirsiniz.

Beyaz nokta neden olur?

Tüm aknelerde olduğu gibi gözeneklerde; ölü deri hücreleri, yağ, kir ve bakteriler birikerek beyaz noktaları meydana getirir. Vücudun her bölgesinde oluşan beyaz noktalar genellikle çene, boyun, yüz, sırt ve omuzlarda daha çok görülürler.

Yüzde beyaz nokta neden olur?

Milia kadın, erkek ve çocuk hemen hemen herkeste görülebilir. Küçük bebeklerde bile sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Miliaların oluşma sebepleri tahriş edici yüz kremleri, güneşe fazla maruz kalmak, kimyasal içerikli ürünleri sık sık kullanılmasıyla cildin tıkanması gibi sonuçlara bağlı olarak gelişebilirler.

Beyaz nokta sivilce nasıl tedavi edilir?

Karbonat ciltteki kir yağ ve ölü derileri ciltten arındırır. Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. Haftada 2-3 kere uygulayarak beyaz noktaları uzaklaştırabilirsiniz.

Lipom yağ bezesi nasıl geçer?

Bir lipomu tedavi etmenin en yaygın yolu ameliyat yoluyla çıkarmaktır. Bu özellikle büyümekte olan büyük bir cilt tümörünüz varsa faydalıdır. Lipomlar nadiren cerrahi olarak çıkarıldıktan sonra büyürler. Bu operasyon lokal anestezi altında yapılır, genellikle yarım saatten daha kısa bir süre içerisinde tamamlanır.