Jandarma olmak için ne gerekir?

İçindekiler:

  1. Jandarma olmak için ne gerekir?
  2. Jandarma alımı başvuru nasıl yapılır?
  3. Jandarma uzman erbas ne is yapar?
  4. Jandarma astsubay bayan nasıl olunur?
  5. Astsubay Alımı KPSS kaç puan?

Jandarma olmak için ne gerekir?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, - Başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı ile ilgili olarak, Jandarma branşından (Komando-Asayiş) başvuru yapacak adaylarda en az Ortaöğretim (Lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, tüm lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir.

Jandarma alımı başvuru nasıl yapılır?

Başvuruda bulunacak vatandaşlar, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresine giderek, ''Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları'' kısmından başvurularını yapabilecek.

Jandarma uzman erbas ne is yapar?

Uzman erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında sözleşmeli personel olarak görev yaparlar. ... Polis Akademisi eğitimleri, bekçi eğitimleri, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi eğitimleri yapmak zorundayız.

Jandarma astsubay bayan nasıl olunur?

KADIN ASTSUBAY NASIL OLUNUR, BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR? Astsubay olmak için liseyi bitirmiş olmanız veya üniversite sınavına girip astsubaylık için istenilen baraj puanını alırsanız Astsubaylık Meslek Yüksek Okuluna girerek 2 senenin sonunda astsubay olarak göreve başlayabilirsiniz.

Astsubay Alımı KPSS kaç puan?

(4) 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans puanı en az 60 olanlar,20 KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların enyüksek KPSS P3 puanı esas alınacak, lisans mezunlarının KPSS P93 puanları astsubay teminindegeçerli olmayacak, 2018 yılı ve öncesi KPSS ...