Boyun fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?
  2. Boyun ağrısı için hangi doktora gitmek gerekir?
  3. Boyun fıtığı ve düzleşmesi hangi doktora gidilir?
  4. Ense kökü ağrısı için hangi doktora gidilir?
  5. Omuzdan kol ağrısı neden olur?

Boyun fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?

Boyun fıtığı sorunuyla karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsanız Boyun Omurilik Sinir Cerrahisi veya Ortopedi bölümünden randevu almalısınız.

Boyun ağrısı için hangi doktora gitmek gerekir?

Boyun hareketlerinin kısıtlanması ve ağrıların şiddetlenmesi durumunda mutlaka bir doktora gitmek gerekmektedir. Boyun ağrıları için ortopedi bölümüne gidilmelidir. Bunun yanında fizik tedavi poliklinikleri de tedavi aşamasında oldukça etkili olmaktadır. Omuz Ağrıları İçin Hangi Doktora Gidilir?

Boyun fıtığı ve düzleşmesi hangi doktora gidilir?

Hiçbir şekilde geçmeyen boyun ağrıları için Fizik Tedavi bölümüne veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne gidilmelidir. Bu durum ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde yapılan işlemlerden sonra boyun fıtığı tespit edilir ise uzman doktor Fizik Tedavi bölümüne sevk edebilir.

Ense kökü ağrısı için hangi doktora gidilir?

Eğer ense ağrınız varsa öncelikle ense ağrısına neden olabilecek faktörlerin tespiti için hastanelerin “Ortopedi ve Travmatoloji” bölümüne görünmeniz gereklidir. Bu bölümde gerekli tetkik ve muayenelerin yapılmasının ardından doktorunuz sizi sonrasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” bölümüne sevk edebilir.

Omuzdan kol ağrısı neden olur?

Omuz sinirlerinde oluşan iltihaplanma, dolaşım bozuklukları, kalp ve akciğer rahatsızlıkları, boyun fıtıkları, iç organlarda bulunan sistemik hastalıklar, torasik çıkış sendromu, tümör varlığı, diyabet, tüberküloz ve fibromiyaljiye bağlı olarak gelişen bazı sağlık problemleri de omuz bölgesinde ağrı hissedilmesine ...