Cimere yazi nasil yazilir?

İçindekiler:

  1. Cimere yazi nasil yazilir?
  2. CİMER istek nedir?
  3. Cimere nasıl yazılır?
  4. CİMER kaç günde dönüş yapıyor?

Cimere yazi nasil yazilir?

CİMER DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR? CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

CİMER istek nedir?

Bakanlıklarla doğrudan iletişim kurabilmenin en kısa ve en hızlı yolu CİMER, vatandaşların şikayet, istek ve ihbarlarını yapabileceği bir başvuru platformudur.

Cimere nasıl yazılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

CİMER kaç günde dönüş yapıyor?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.