Kızlar âdet gününde oruç tutulur mu?

İçindekiler:

  1. Kızlar âdet gününde oruç tutulur mu?
  2. Adet döneminde namaz kılınabilir mi?
  3. Diyanet adetli iken oruç tutulur mu?
  4. Oruçluyken adet olan kadın ne yapmalı Fetva Meclisi?
  5. Adetli iken namaz abdesti alınır mı?

Kızlar âdet gününde oruç tutulur mu?

Kadınlar âdet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. ... Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir. On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.

Adet döneminde namaz kılınabilir mi?

Kadınlar adetli iken namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. ... Aişe (r.a.), Rasulüllah döneminde kendileri adet gördüklerinde tutamadıkları oruçları kaza etmekle emrolunduklarını, kılamadıkları namazları ise kaza etmekle emrolunmadıklarını söylemiştir.

Diyanet adetli iken oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan bilgiye göre Kadınlar ay hâli (hayız) ve lohusalık (nifas) denilen özel hâllerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. ... Oruca niyetlenen bir kadın, gün içerisinde âdet görmeye başlarsa orucunu bozar, temizlenince bu günün orucunu da kaza eder (Merğînânî, el-Hidâye, II, 276).

Oruçluyken adet olan kadın ne yapmalı Fetva Meclisi?

Oruca niyetlenen bir kadın, gün içerisinde âdet görmeye başlarsa orucunu bozar, temizlenince bu günün orucunu da kaza eder. İftar vaktine kadar oruçlu gibi davranması doğru değildir. Ancak Ramazanın hassasiyetine riayet ederek başkalarının yanında yiyip içmemesi uygun olur.

Adetli iken namaz abdesti alınır mı?

CEVAP: Siz, âdetliyken namaz kılınamaz, Kur'ân okunamaz diyenlere sorun. ... Her namaz vakti için bir abdest alıp namazını kılar. “Abdestini alıp namazını kıl” Namaz kılmak, aslında Allah ile iletişim kurmaktır, Allah'a yönelmek, dua etmektir.