Gümrük vergisi hesaplama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gümrük vergisi hesaplama nasıl yapılır?
  2. AliExpress gümrük vergisi 2021 ne kadar?
  3. Gümrükte ne kadar vergi?
  4. Aliexpress den ne kadarlık alışveriş yapılır?

Gümrük vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gümrük Vergisi Nasıl Hesaplanır? Gümrük vergileri, ticari işlemler için ithalatta gümrük yükümlülüğünün başladığı tarihte yürürlükte olan gümrük tarifesine göre İthalatta CIF Kıymet ( Eşya Bedeli + Navlun ( Uluslararası taşıma ücreti ) + Sigorta ) üzerinden hesaplanır.

AliExpress gümrük vergisi 2021 ne kadar?

Özel Tüketim Vergisi , ürün bedeli ve gümrük vergisinin 'si yani 48 TL. Gümrük Sunum Ücreti yani 8 TL. Damga Vergisi yani 0,70 TL.

Gümrükte ne kadar vergi?

Söz konusu vergi oranları kişisel kullanıma mahsus kitaplar hariç diğer eşyanın; AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18 gümrük vergisi, diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 gümrük vergisi, eşyanın kişisel kullanıma mahsus kitap olması ve gönderimin 150 Avro'yu aşması halinde ise ülke ayrımı olmaksızın %8 ...

Aliexpress den ne kadarlık alışveriş yapılır?

Aliexpress siteleri gibi yurtdışı global çalışan siteler ödemeleri dolar üzerinden alıyor. 22 Euro dolar tutarına bakıldığında 27 dolar olarak belirlenmiştir. Aliexpress gibi Yurtdışı kaynaklı alışveriş sitelerinden alışveriş yapanlar gümrük muafiyetinden yararlanmaları için 27 doların üstünü geçmemelidirler.