Bağırsak tembelliği olanlar ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Bağırsak tembelliği olanlar ne yemeli?
  2. Evde kolon temizliği nasıl yapılır?
  3. Bağırsak tembelliği nedenleri ve nasıl önlenebileceğini açıklayınız?
  4. Her gün tuvalete çıkmak için ne yapmalı?

Bağırsak tembelliği olanlar ne yemeli?

Probiyotik özellikli besinler de, bağırsak florasına etki ederek bağırsak düzeni sağlamaya yardımcı olmaktadır. Her öğüne, çiğ sebze ve salata eklemek de fayda yaratır. Klasik kahvaltılarınız yerine farklı kahvaltıları deneyin özellikle sabah; yoğurt+yulaf+meyve 3'lüsünü tercih etmek etkisini hemen gösterecektir.

Evde kolon temizliği nasıl yapılır?

Bir limon suyu, bir tutam deniz tuzu ve biraz bal bir bardak ılık suda karıştırın. Bu çözümü sabahları aç karnına için. Bu içecek hem kolon temizliğini sağlayacak hem de daha fazla enerji daha iyi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Bir bardak elma suyuna iki çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ekleyin.

Bağırsak tembelliği nedenleri ve nasıl önlenebileceğini açıklayınız?

Bağırsak tembelliğinin birçok sebebi olabilir, yanlış beslenme ve hareketsizlik de bu sebeplerdendir. Kabızlık kadınlarda erkeklere oranla 2 kat daha fazla görülüyor. Kabızlık sorununda sıvı tüketimi çok önemli. Vücuttaki su kaybının yüzde 10 oranında azalması, kabızlık için yeterli bir neden.

Her gün tuvalete çıkmak için ne yapmalı?

Kabızlığın çözümü lifli beslenmektir. Meyve ve sebze yiyin. Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin. Gaz ve şişkinlik problemi yaşamamak için lif alımınızı yavaş yavaş artırın. Bir günde her zaman içtiğinizden en az 2-4 bardak daha fazla su için.