Vajinal enfeksiyon tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Vajinal enfeksiyon tedavi edilmezse ne olur?
  2. Vajina iltihap nasıl anlaşılır?
  3. Enfeksiyon rahimde neden olur?
  4. Vajinal enfeksiyon için hangi doktora gidilir?
  5. Rahim yolu enfeksiyonu nasıl geçer?
  6. Bartolin kisti kendi kendine geçer mi?
  7. Bartholin apsesi antibiyotikle geçer mi?

Vajinal enfeksiyon tedavi edilmezse ne olur?

İdrar yolları, rahim ağzı ve rahim-tüpleri tutabilen enfeksiyonlardır. Tedavi edilmezse ilerleyen yaşlarda tüplerini tahrip ederek dış gebelik veya kısırlığa bile neden olabilirler. Genellikle cinsel yolla bulaşırlar. Vajinal akıntı, idrar yaparken ağrı, kasık ve karın ağrısı şikayetlerine yol açabilirler.

Vajina iltihap nasıl anlaşılır?

Karnın alt bölgesi ve kasıklarda ağrı rahim iltihabı belirtisi olabilir. Ağrı bazen hafif bazen şiddetli yaşanabilmektedir. Kötü kokulu vajinal akıntı rahim iltihabı belirtileri arasındadır. Cinsel ilişki veya cinsel ilişki sonrası kanama, adet dışı kanamalar rahim iltihabı belirtiler arasındadır.

Enfeksiyon rahimde neden olur?

Birçok bakteri türü rahim iltihabına neden olabilir, ancak gonore veya klamidya enfeksiyonları en yaygın olanıdır. Bu bakteriler genellikle korunmasız cinsel ilişki sırasında edinilir. Daha az sıklıkla bakteri, serviksin yarattığı normal bariyerin bozulduğu her zaman üreme sisteminize girebilir.

Vajinal enfeksiyon için hangi doktora gidilir?

Vajinal mantar için kadın hastalıkları ve doğum (jinekoloji) uzmanına gidilmelidir. Eğer doktor muayene sırasında altta yatan diyabet gibi başka bir hastalık tespit ederse, hastayı ilgili bölümlere yönlendirecektir.

Rahim yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Travma veya RİA'nın (rahim içi araç, spiral) neden olduğu enfeksiyon, bakteri türüne yönelik bir antibiyotikle tedavi edilir. İlişkili iltihap, birkaç gün ila birkaç hafta içinde iyileşir.

Bartolin kisti kendi kendine geçer mi?

Bartholin kistinin kendiliğinden geçmesi için, kistin patlaması ve içeriğinin tamamen dışarı boşalması gerekir. Bu aşamada antibiyotik ile ağrı kesici ilaçlarla geçici bir rahatlama sağlanır. Bu durumda bartholin kistinin tekrarlama olasılığı vardır.

Bartholin apsesi antibiyotikle geçer mi?

Bartolin kistinin içindeki apse enjektör ile boşaltılır ( aspire edilir ) ve hastaya mutlaka antibiyotik tedavisi verilir. Bu tedavide hasta sadece zaman kazanır. Kalıcı bir tedavi yöntemi değildir.