Ondansetron ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Ondansetron ne ise yarar?
  2. Ondansetron ilaç nasıl kullanılır?
  3. Zofran şurup nedir?
  4. Zofran nasıl kullanılır?
  5. Ondansetron 4 mg nedir?
  6. Ondansetron kaç mg?
  7. ZOFRAN nerede bulunur?
  8. Metpamid hap çocuğa verilir mi?
  9. Zofer fiyatı ne kadar?
  10. Zofran 8 mg tablet nasıl kullanılır?
  11. Zofran zararlı mı?
  12. Zofran ilaç ne için kullanılır?
  13. Zofran ampul kaç mg?
  14. ZOFRAN reçeteli mi?
  15. Metpamid kaç yaş kullanır?
  16. Zofer 4 mg ne zaman kullanılır?
  17. Zofer günde kaç kere?
  18. ZOFRAN kaç yaş?

Ondansetron ne ise yarar?

Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmanın tedavisinde kullanılan bir antiemetiktir.

Ondansetron ilaç nasıl kullanılır?

Önerilen doz günde iki kere 8mg'dır. fosfat ile birlikte 24 mg'dır. İlk 24 saat sonraki gecikmiş ya da uzamış kusmadan korunmak için, tedavi kürünü takiben ZOFRAN ZYDİS tedavisine 5 güne kadar oral yoldan devam edilmelidir. Önerilen oral doz günde iki kere 8mg'dır.

Zofran şurup nedir?

ZOFRAN ZYDİS ayrıca post-operatif bulantı ve kusmanın önlenmesinde de endikedir. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Kemoterapi ve radyoterapi sonucu oluşan bulantı ve kusma: Kanser tedavisinin emetojenik potansiyeli, uygulanan kemoterapi kombinasyonlarının dozlarına ve kullanılan radyoterapi rejimlerine göre değişir.

Zofran nasıl kullanılır?

75 yaşından küçük yetişkin hastalar: Yetişkinlerde (75 yaşından küçük) kemoterapi ile indüklenen mide bulantısı ve kusmanın engellenmesi için verilen tek bir intravenöz ondansetron dozu 16 mg'ı geçmemelidir (en az 15 dakika boyunca infüzyonla). Uygulama yolu ve metodu: Kas içine veya damar içine uygulanır.

Ondansetron 4 mg nedir?

ZOFRAN ondansetron etkin maddesini içerir. Sarı, oval, film kaplı, 'GX ET3' basılı, 6 adet tablet içeren ambalajlar halindedir. hissetmenizi veya kusmanızı önler. ZOFRAN, ilaç ve ışınla yapılan kanser tedavilerine bağlı bulantı ve kusmayı önlemek için kullanılır.

Ondansetron kaç mg?

Zofran® 4 mg / 2 mL ampul IM/IV ampulde 4 mg ondansetron içeren etken madde bulunur.

ZOFRAN nerede bulunur?

Zofran, İngiltere'nin Brentford kentinde bulunan çok uluslu bir ilaç firması olan Glaxo-Smith-Kline'ın (GSK) bir ürünüdür. Dünyanın altıncı büyük ilaç firması olan GSK, 125 yılına dönen bir dizi birleşme ve satın alımların sonucudur.

Metpamid hap çocuğa verilir mi?

METPAMİD 1 -18 yaş arası genç erişkin ve çocuklarda: - Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmanın önlenmesinde başka tedavilerin başarısız olduğu ya da uygulanamadığı durumlarda ikinci seçenek olarak kullanılır. METPAMİDTablet 1 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Zofer fiyatı ne kadar?

FİYATI DEĞİŞECEK İLAÇLAR LİSTESİ
İLAÇ ADIFIRMA ADIKDV DAHİL PERAKENDE SATIŞ TL FİYATI
ZOFER 4 MG 10 TABLETADEKA46,58
ZOFER 8 MG 10 TABLETADEKA92,86
PILOGEL HS 4% 4 ML JELALCON0,00
DIAFORMIN 10 FİLM TABLETALİ RAİF14,59
37 satır daha

Zofran 8 mg tablet nasıl kullanılır?

Kemoterapi ve radyoterapi sonrası kusma: Önerilen oral doz/ağızdan alınan doz tedaviden 1-2 saat önce 8mg, takiben 12 saat sonra oral yoldan 8mg'dır. İlk 24 saatten sonraki gecikmiş veya uzamış kusmadan korunmak için, ZOFRAN ZYDİS tedavisine, tedavi kürü sonrasında, 5 güne kadar oral yoldan devam edilmelidir.

Zofran zararlı mı?

Zofran'ın sıkça bildirilen yan etkileri baş ağrısı ve baş dönmesi yanı sıra kabızlıktır. Birkaç hasta iç kulağa zarar verdiğini bildirmiştir, ancak bunlar doğrulanmamıştır. İlaç ayrıca torsades de pointes olarak bilinen potansiyel olarak ölümcül bir aritmi biçimiyle (düzensiz kalp atışı) ilişkilendirilmiştir.

Zofran ilaç ne için kullanılır?

ZOFRAN anti-emetik olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bazı ilaç tedavileri (örn; kanser ilaçları) kendinizi hasta hissetmenize ve kusmanıza neden olabilir. ZOFRAN kendinizi hasta hissetmenizi veya kusmanızı önler.

Zofran ampul kaç mg?

Etkin madde: Her ampulde (2 ml); 4 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir.

ZOFRAN reçeteli mi?

Zofran, ondansetron hidroklorür olarak bilinen reçeteli bir ilacın markasıdır. Bir serotonin 5-HT3 reseptör antagonisti olarak sınıflandırılır.

Metpamid kaç yaş kullanır?

METPAMİD 1 -18 yaş arası genç erişkin ve çocuklarda: - Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmanın önlenmesinde başka tedavilerin başarısız olduğu ya da uygulanamadığı durumlarda ikinci seçenek olarak kullanılır. METPAMİDTablet 1 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Zofer 4 mg ne zaman kullanılır?

hissetmenizi veya kusmanızı önler. ZOFRAN, ilaç ve ışınla yapılan kanser tedavilerine bağlı bulantı ve kusmayı önlemek için kullanılır. Ayrıca, ameliyatlardan sonra ortaya çıkan bulantı ve kusmaları önlemek için de kullanılır.

Zofer günde kaç kere?

Önerilen doz günde iki kere 8mg'dır. fosfat ile birlikte 24 mg'dır. İlk 24 saat sonraki gecikmiş ya da uzamış kusmadan korunmak için, tedavi kürünü takiben ZOFRAN ZYDİS tedavisine 5 güne kadar oral yoldan devam edilmelidir.

ZOFRAN kaç yaş?

4 yaş üstü çocuklarda kullanımı mevcuttur. Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda günlük toplam 8 mg dozu aşmayın.