Hususi araçlara kış lastiği takmak zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Hususi araçlara kış lastiği takmak zorunlu mu?
  2. Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu?
  3. Kış lastiği hangi durumlarda zorunlu?
  4. Kışlık lastikle yazın gezilir mi?
  5. Kış lastiği cezası 2020 ne kadar?

Hususi araçlara kış lastiği takmak zorunlu mu?

KIŞ LASTİĞİ "HUSUSİ" DEĞİL, "TİCARİ" ARAÇLARDA ZORUNLU Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin ...

Kış lastiği hangi durumlarda zorunlu?

Peki, kış lastiği hangi araçlar için zorunlu? Tebliğe göre, Türkiye'de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.

Kışlık lastikle yazın gezilir mi?

Islak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerini çıkartıp kuru zemine ve aniden gelişen yağmurlara da uygun yaz lastiklerini kullanmak gerekiyor. Yazın kış lastiği kullanmak özellikle fren mesafesinin uzamasına neden oluyor. ... Kış lastiklerini yaz aylarında kullanmaya devam etmekle kâr değil zarar ediyorsunuz.

Kış lastiği cezası 2020 ne kadar?

(Karayolları trafik kanunu, Madde 65/A). Ayrıca kanuna göre ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir. Kesilen ceza 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirim uygulanır: 626,75 TL ödenir. Ceza puanı ise 10'dur.