Elizan ismi Kuran'da geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Elizan ismi Kuran'da geçiyor mu?
  2. Elizan Kürtçe ne demek?
  3. Eline anlamı nedir?
  4. Imara ismi kuranda geçiyor mu?
  5. Elizan ne demek Diyanet?
  6. Elizan Arapça ne demek?
  7. Hale kuranda geçiyor mu?
  8. Kuranda geçen Eslem isminin anlamı nedir?

Elizan ismi Kuran'da geçiyor mu?

Arapça üzerinden Türkçeye geçmiş olan bu güzel isim Türkçede, 'Uzaktan duyulan ezan sesi' olarak bilinmektedir. ... Aynı zamanda okunuşu ve telaffuzu ile de farklı bir yanı olan güzel isimler içerisinde bulunuyor. Elizan İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Elizan ismi Kur'an'da geçmemektedir.

Elizan Kürtçe ne demek?

Elizan isminin anlamı "uzaktan kulağa gelen ezan sesi" olarak karşımıza çıkar. Ayrıca bu anlam camiden gelen ezan sesinin uzaktan duyulması ve yankılanması şeklide açıklanabilir.

Eline anlamı nedir?

1- Torch, 2- Saf, temiz, 3 - Aydınlık, parlak, 4- Zeki, akıllı demektir.

Imara ismi kuranda geçiyor mu?

İmara İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? İmara ismi Kuranda geçen veya bulunan isimler arasında değil. Kötü bir anlama sahip olmayan İmara ismi, kişiler tarafından kullanılabilir.

Elizan ne demek Diyanet?

Elizan kız çocukları için kullanılan bir isimdir. Arapça kökenli olan bu ismin Türkçe karşılığı olarak ifadesine bakıldığında, 'Uzaktan duyulan ezan sesi' karşılık bulduğunu söylemek mümkündür. Camiden yükselen ezan sesinin uzaktan duyulması ve yankılanması şeklinde de anlatmak mümkün.

Elizan Arapça ne demek?

En ilginç ve pek bilinmeyen isimler arasında Elizan geliyor. ... Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan Elizan ismi son dönemlerde ilgi gören isimlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Türkçe karşılığı olarak ise anlamı, 'Uzaktan duyulan ezan sesi' biçiminde ifade edildiği söyleniyor.

Hale kuranda geçiyor mu?

Hale İsmi Kuranda geçiyor mu? Kuran'ı Kerim'de Hale ismi geçmemektedir.

Kuranda geçen Eslem isminin anlamı nedir?

Öte yandan teslimiyeti kabul eden, yaratıcıya sığınan kimse demektir. Eslem İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Eslem ismi Kur'an-ı Kerim'in 3 Suresinde(Bakara, Saffat, Nisa) geçmektedir. Bakara Suresi(131.Ayet): ''İz kale lehu rabbuhu eslim kale eslemtu li rabbil alemin.''