Sözleşmeli öğretmen alımında KPSS şartı var mı?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli öğretmen alımında KPSS şartı var mı?
  2. Sözleşmeli öğretmenler kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
  3. Sözleşmeli öğretmenlik mezun olmak şart mı?
  4. Sözleşmeli öğretmen kıdemi nedir?
  5. Yeni atanan öğretmenler ne zaman tayin isteyebilir?
  6. Adaylık ne zaman kalkar?
  7. Ücretli Öğretmenlik için mezun olmak şart mı?

Sözleşmeli öğretmen alımında KPSS şartı var mı?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 20 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

Sözleşmeli öğretmenler kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

Görev yaptıkları eğitim kurumuna zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere atanan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü bulundukları eğitim kurumunda tamamlayan veya 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla tamamlayacak olanlar istemeleri halinde birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarına, üç yıllık çalışma süresi şartı ...

Sözleşmeli öğretmenlik mezun olmak şart mı?

Sözleşmeli Öğretmenlik İçin KPSS ve Formasyon Şart mıdır? Evet. ... Bu nedenle formasyon ve KPSS puanı şarttır. Sözleşmeli öğretmenlik için alım yapılacak kontenjanların belirlenmesinden sonra kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü mülakata alınacak.

Sözleşmeli öğretmen kıdemi nedir?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK 2+1 NEDİR? Sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerde en az 4 yıl kalıyor. Sözleşmeli olarak ataması yapılan bir öğretmen 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 1 yıl da kadrolu çalışıp yer değiştirme hakkına sahip olabiliyor.

Yeni atanan öğretmenler ne zaman tayin isteyebilir?

İlgili maddeye göre sözleşmeli öğretmenler 3 yıl süre ile başka yere atanamaz. Dolayısıyla sözleşmeli öğretmen ilk 3 yıl boyunca eş durumu için başka yere tayin isteğinde bulunamaz.

Adaylık ne zaman kalkar?

Devlet memurluğundaki adaylıkları ise asgari adaylık süresi olan bir yılın sonunda kaldırılacaktır.

Ücretli Öğretmenlik için mezun olmak şart mı?

Fen - Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.