Yabancılar Türkiye'de nasıl oturma izni alır?

İçindekiler:

  1. Yabancılar Türkiye'de nasıl oturma izni alır?
  2. Hangi ülkede vatandaşlık almak kolay?
  3. Almanya vatandaşı olmak için ne gerekli?
  4. Üçüncü ülke vatandaşı ne demek?
  5. Almanya çift vatandaşlık veriyor mu?
  6. Almanya çifte vatandaşlık nasıl alınır?
  7. Cifte vatandaslar askerlik yapar mi?

Yabancılar Türkiye'de nasıl oturma izni alır?

İkamet tezkeresi geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi ile birlikte ibraz edilmesi halinde yabancılara Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. İkamet tezkereleri tek başına pasaport yerine geçmez.

Hangi ülkede vatandaşlık almak kolay?

Aslında, herkes için çifte vatandaşlık ve değerli bir ikinci pasaport almak mümkündür. İşte size bu fırsatı sunacak en kolay vatandaşlık veren ülkelerden bazıları: Portekiz, Malta, Kıbrıs, Dominika, St.Kitts, Antigua & Barbuda…

Almanya vatandaşı olmak için ne gerekli?

Alman Vatandaşlığı Şartları Aile bireylerinizin onayı gerçekleştiği takdirde başvuru talebinde bulunabilirsiniz. Eğer herhangi bir kan bağı ile Almanya'ya bağlı değilseniz o zaman ülkede sekiz yıldır yaşıyor olmanız, süresiz oturum iznine sahip olmanız gerekecektir.

Üçüncü ülke vatandaşı ne demek?

Üçüncü ülke vatandaşları, ne Avrupa Birliği (Europäische Union), ne Avrupa Ekonomik Alanı (Europäischer Wirtschaftsraum) üye devletlerinden birinin ne de İsviçre Devleti'nin vatandaşı olmayanlardır.

Almanya çift vatandaşlık veriyor mu?

Çifte Vatandaşlık Almanya'da vatandaşlığa geçme esas olarak sadece daha önceki vatandaşlıktan çıkılması durumunda mümkündür. Bunun bir istisnası AB ve İsviçre vatandaşları için geçerlidir: Bunlara kendi ülkelerinin vatandaşlıklarını korumasına ve çifte vatandaşlık almalarına müsaade edilir.

Almanya çifte vatandaşlık nasıl alınır?

İsteğe Bağlı Olarak (Yere Bağlı) Çifte Vatandaşlar (18 ile 23 Yaş Arası Seçim Zorunluluğu): En az sekiz yıldır yasal olarak Almanya'da ikamet eden anne veya babanın çocuğu doğumla Alman vatandaşlığını kazanır. Bu kişi aynı zamanda yabancı statüsündeki anne ve babasının da vatandaşlığına sahiptir.

Cifte vatandaslar askerlik yapar mi?

Çok vatandaşlık hakkına sahip (çifte vatandaş) yükümlülerden çalışma şartı aranmamaktadır. Yukarıdaki şartları taşıyan yükümlüler, ikamet ettikleri kantonlar itibariyle, Bern Büyükelçiliğimiz veya Cenevre ve Zürih Başkonsolosluklarımızda Dövizle Askerlik Hizmeti işlemlerini yaptırabilirler.