Bisiklet Geçebilir işareti nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Bisiklet Geçebilir işareti nasıl olur?
  2. Mecburi Bisiklet Yolu Nedir?
  3. Hangi levha uyarı amaçlıdır?
  4. Mavi bisiklet yolu ne demek?
  5. Trafikte yaya yolu ne demek?
  6. D levhası ne anlama gelir?
  7. Trafik levhaları ünlem işareti ne anlama geliyor?
  8. Bisiklet hangi şeritten gider?
  9. Ana yaya yolu nedir?

Bisiklet Geçebilir işareti nasıl olur?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.

Mecburi Bisiklet Yolu Nedir?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir. Mecburi Bisiklet Yolu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Hangi levha uyarı amaçlıdır?

Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır.

Mavi bisiklet yolu ne demek?

(16) Bisiklet yollarının, taşıt yolu kavşak geçişleri ile örtüşen kesimleri uzun ömürlü ve kaydırmaz özellikte mavi renkli boya ile boyanır ve bu kesimlerde bisiklet yolunun sağında ve solunda 50x50 cm ebatlarında kesikli beyaz çizgi kullanılır.

Trafikte yaya yolu ne demek?

YAYA YOLU (YAYA KALDIRIMI) Yaya Yolu (Yaya Kaldırımı): Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkleri arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısmına “yaya yolu (yaya kaldırımı)” denir.

D levhası ne anlama gelir?

Uyarı Levhaları bu noktada işlev göstermekte ve o alanların hangi isimle isimlendirildiklerini belirtmek adına kullanılırlar. ''D Harfi Depolama Levhası'' ise bu ihtiyaç için özel olarak üretilmiştir.

Trafik levhaları ünlem işareti ne anlama geliyor?

Dikkat Trafik levhası Kırmızı üçgen içinde ünlem. Tehlike uyarı işaretler dışında kalan diğer tehlikeleri bildirir. Bu tehlikelerin ne olduğu ek bir levha ile belirtilir.

Bisiklet hangi şeritten gider?

Bisiklet trafiğe ters yönde kullanılmaz. Bisiklet bir taşıttır ve başka araçlar gibi yolun sağından gider.

Ana yaya yolu nedir?

Yaya Yolu (Yaya Kaldırımı): Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkleri arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısmına “yaya yolu (yaya kaldırımı)” denir.