Gereksinim kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Gereksinim kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Ihtiyaç kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?
  3. Detaylı eş anlamı nedir?
  4. Solunum eş anlamlısı nedir?
  5. Kırmızı kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Biçim ve şekil eş anlamlı mı?
  7. Biçim eş seslisi nedir?

Gereksinim kelimesinin eş anlamı nedir?

İhtiyaç kelimesinin eş anlamlısı olan kelime " Gereksinim " kelimesidir. Gereksinim kelimesi aynı zamanda ihtiyaç da demektir.

Ihtiyaç kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Ve aynı manayı barındıran kelimelerdir. İhtiyaç kelimesinin eş anlamlı kelimesi ise gereksinim, yokluk ve yoksulluk kelimeleridir.

Detaylı eş anlamı nedir?

Arapça kökenli bir sözcük olan teferruat, detay ve ayrıntı sözcükleriyle anlamlıdır.

Solunum eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı ise; nefes, sarı, uçuk ve tarz kelimeleridir. Bu kelimelerin kullanıldığı cümlelere şu şekilde örnek verebiliriz; ' Nefes alıp vermesi çok yavaşlamıştı. ' veya ' Soluk alıp vermesi çok yavaşlamıştı.

Kırmızı kelimesinin eş anlamı nedir?

Kırmızı kelimesi ile aynı anlama gelmekte olan eş anlamlı kelime aşağıdaki gibidir. Kırmızı sözcüğünün günümüzdeki eş anlamlı olan kelimesi al sözcüğü olmaktadır.

Biçim ve şekil eş anlamlı mı?

Biçim Kelimesinin Anlamı Olan Sözcükler Aynı zamanda herhangi bir duruma verilmiş görsele de biçim denmektedir. Hem şekil hem de biçim kelimelerini eş anlamlı olarak cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Biçim eş seslisi nedir?

Biçim eş anlamlısı genel olarak form ve şekil kelimeleridir. Bu kelimelerle birlikte biçim kelimesinin ilk akla gelen anlamı 'biçme işi' olarak karşımıza çıkar. İkinci olarak 'bir nesnenin dış çizgileri bakımından niteliği, dıştan görünüşü, şekil, eşkal' olarak söylenebilir.