Doğum belgesi nasıl bulabilirim?

İçindekiler:

  1. Doğum belgesi nasıl bulabilirim?
  2. E devletten doğum belgesi nasıl alınır?
  3. Doğum raporu nereden alınır?
  4. Doğum izni parası nasıl hesaplanır?
  5. Doğum izin belgesi nasıl alınır?
  6. Doğum kayıt örneği nedir?
  7. Doğum raporu hangi hastaneden alınır?
  8. Doğum raporu geç alınırsa ne olur?
  9. Doğum iznine çıkan anne maaş ödemesine devam edilir mi?
  10. Doğum izni bittikten sonra kaç gün rapor alınır?
  11. Evlenme kayıt örneği nedir?

Doğum belgesi nasıl bulabilirim?

  1. TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yapın.
  2. Anasayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın.
  3. Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı'na ait ilgili işlemi seçin.
  4. Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.
Daha fazla öğe...

E devletten doğum belgesi nasıl alınır?

Söz konusu belgesi e-devlet üzerinden verilmemektedir. Formül A belgesi bulunulan yerin resmi nüfus kurumları kanalı vasıtasıyla alınabilmektedir. Yabancı doğum kayıt belgesi yurt içinde il/ilçe nüfus müdürlüklerinden yurt dışında iseniz ülke büyükelçiliklerinden talep edilir.

Doğum raporu nereden alınır?

Doğum Raporunu Nereden Alabilirim? Doğum raporunuz, doğum yaptığınız hastane tarafından düzenlenecek ve tarafınıza verilecektir. Ayrıca e-nabız üzerinden de temin edilebilmektedir. Aile hekimleri tarafından hiçbir şekilde doğum raporu düzenlenmeyecektir.

Doğum izni parası nasıl hesaplanır?

Doğum izni parası annelerin çalışma gün sayısına bağlı olarak değişmektedir. Annelerin doğumdan önceki son 3 ayda aldığı maaşın ortalaması alınmakta ve ortalama brüt ücretin üçte ikisi, annenin 30 günlük doğum izin ücreti olarak hesaplanmaktadır. Tutarı 30'a böldüğünüzde günlük doğum izni ücretini bulabilirsiniz.

Doğum izin belgesi nasıl alınır?

Kadın, hamile olduğunu gösterir belgeyi doktor tarafından temin ettikten sonra bunu çalıştığı kurumun insan kaynaklarına ya da muhasebe bölümüne teslim eder. Hamile olduğunuz gösterir bu belge devlet hastanelerinin kadın doğum servislerinden alınıyor.

Doğum kayıt örneği nedir?

Formul a belgesi veya diğer adı ile Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A, bir kişinin doğum belgelerinin uluslararası alanda geçerliliğini kanıtlayan belgedir. ... Formül a belgesinde kişilerin doğdukları yer, doğum tarihleri, anne ve baba adı gibi kişisel bilgiler bulunmaktadır.

Doğum raporu hangi hastaneden alınır?

Doğum raporu hazırlanabilmesi için, doğuma ait ilgili kayıt ve belgeler, doğuma nezaret eden sağlık personelince bir form ile birlikte 2 (iki) işgünü içerisinde ilçe sağlık müdürlüğü veya toplum sağlığı merkezine teslim edilecektir.

Doğum raporu geç alınırsa ne olur?

Geç doğum halinde de analık izni tam kullanılır | Ekmek ve Gül. Geç doğum halinde de 16 haftalık analık izni ve ödeneği verilir. Beklenen ve gerçekleşen doğum tarihi arasındaki süre için ayrıca geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.

Doğum iznine çıkan anne maaş ödemesine devam edilir mi?

Raporlu olunan süreler için işyeri, çalışan kadına ödeme yapmaz. Fakat bu dönemdeki ücretin üçte ikisini SGK çalışan kadına “doğum parası” ya da “analık geçici iş göremezliği” adı altında öder. Ancak çalıştığınız işyeri, kendi insiyatifinde, bu izinli olduğunuz sürede size ödeme yapmaya devam edebilir.

Doğum izni bittikten sonra kaç gün rapor alınır?

İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak bu kural, analık raporlarında uygulanmaz. Tek hekim, doğum öncesi ve sonrasında 8'er hafta rapor verebildiği gibi bu süreleri uzatabilmektedir.

Evlenme kayıt örneği nedir?

Form B, (Formül B) Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'dir. Nüfus Müdürlükleri tarafından “Evlenme Belgesi” olarak anılmaktadır. Formül-B (Evlenme Belgesi) Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, evlenme tescil bilgilerini gösterir, çok dilli bir belgedir.