Erkek yüz tipi nasıl belirlenir?

İçindekiler:

  1. Erkek yüz tipi nasıl belirlenir?
  2. Uzun yüze giden saç kesimi nasıl olmalı?
  3. Ideal yüz şekli nasıl olur?
  4. Bob saç kesimi hangi yüze yakışır?

Erkek yüz tipi nasıl belirlenir?

Yüzünün uzunluğu genişliğinden fazlaysa yüzün oblong, oval veya dikdörtgen olabilir. Hangisi olduğunu belirlemek için alın, elmacık kemikleri ve çene çizgisi ölçümlerine bak. Ölçümlerin alnından çene çizgine doğru gittikçe küçülüyorsa yüzün ya kalp şeklinde ya da ovaldir.

Uzun yüze giden saç kesimi nasıl olmalı?

Uzun bir yüze sahipsen saçlarını dümdüz yapmak yerine daha dalgalı, long bob denilen saç modellerini kullanarak uzun yüz hattını dengeleyebilirsin. Saçlarının dalgasını ön plana çıkarmak için katlar da ekleyebilirsin. Uzun yüz şeklini dengelemek için daha çok kulak hizasında katları değerlendirmelisin.

Ideal yüz şekli nasıl olur?

İdeal yüz biçimi ovaldir. Bu yüzler, ağız ve burunları sürpriz yapmamışsa dengeli hatlara sahip olurlar. Bu nedenle hatları ve oranlarıyla diğer yüz tiplerini belirlemek için temel alınırlar. Yani diğer yüzlerde işlem yapılırken, oval bir görünüm oluşturulmaya çalışılır.

Bob saç kesimi hangi yüze yakışır?

Küt modellere kıyasla daha katlı bir kesime sahip olan dalgalı bob modellerini kolaylıkla şekillendirebilir, saçlarınızda dinamik ve şık bir görünüm yaratabilirsiniz. Bu modeller yuvarlak, oval ve üçgen yüz şekilleri için ideal tercih olabilir.