Damar görüntüleme cihazı nedir?

İçindekiler:

  1. Damar görüntüleme cihazı nedir?
  2. Kalbi besleyen damarlar tıkanırsa ne olur?
  3. Kalbi besleyen ana damar nedir?
  4. Koroner arterde kalsifikasyon nedir?
  5. Kah tıpta ne demek?
  6. Pulmoner arter ne demek?

Damar görüntüleme cihazı nedir?

Damar görüntüleme cihazı kızıl ötesi ışınlar ile cilt altında gözün göremediği damarları tespit ederek teknik elemanın ilgili damara girişim yapmasını asiste etmektedir. Bu teknoloji özel laboratuvarlarda nadiren kullanılmaktadır. Mavişehir Şubemizde ilgili cihaz aktif olarak kullanılmaktadır.

Kalbi besleyen damarlar tıkanırsa ne olur?

Kalp Damar Tıkanıklığı rahatsızlığında, kalp dokusunu besleyen atar damarların içerisinde yumuşak doku şeklinde birtakım çıkıntıların ortaya çıkması ve damarın içerisindeki kan akan boşluğun gittikçe azalması sonucu akımın yavaşlaması ve ileriki evrede ise durarak kalp krizine sebebiyet vermesi durumu görülmektedir.

Kalbi besleyen ana damar nedir?

Kısaca kalbinizin çalışması, koroner arterler tarafından sunulan kana bağlı. Koroner arterleri, kalpten tüm vücuda kan dağıtan ve en büyük damar olan aortun ilk dalları olarak düşünebilirsiniz. Sol koroner arter ve sağ koroner arter, daha küçük dallara ayrılarak kalbin tümünü besliyorlar.

Koroner arterde kalsifikasyon nedir?

Koroner arterlerin temel hastalığı olan ateroskleroz sürecinde özellikle yağlı plak oluşumunu takiben damar duvarında ve plak içerisinde zamanla kalsifikasyon olarak da adlandırılabilen kireçlenme süreci de hastalığa eşlik etmektedir.

Kah tıpta ne demek?

Bu kan akışını sağlayan atardamarlara koroner arter denir. Koroner arter hastalığı (KAH) koroner arterlerin genellikle ateroskleroz (damar sertliği) nedeniyle daralması veya tıkanmasıdır. Kalbin ihtiyacı kadar olan oksijen ve besin gelmediği durumda anjina (göğüs ağrısı) ve kalp krizi meydana gelebilir.

Pulmoner arter ne demek?

Pulmoner arterler kanı kalpten akciğerlere taşıyan kan damarlarıdır. Fetustaki umbilikal arterler dışında, oksijenlenmemiş kan taşıyan tek arterler pulmoner arterlerdir. İnsan kalbinde pulmoner gövde (pulmoner arter veya ana pulmoner arter) sağ karıncığın tabanında başlar.