Yasir gözü kimdir?

İçindekiler:

  1. Yasir gözü kimdir?
  2. Fissür ne demek?
  3. Lazerle fistül ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Basur ameliyatı nasıl oluyor?
  5. Op Dr Ramazan Tarık Ünsal kimdir?
  6. Proktolog doktor nedir?
  7. Tıpta fissür ne demek?
  8. Fissür ne iyi gelir?
  9. Fistül ameliyatı sonrası akıntı ne kadar devam eder?
  10. Koldan fistül ameliyatı nasıl yapılır?
  11. Basur ameliyatı kaç günde geçer?
  12. Basur ameliyatı lokal anestezi mi?
  13. Op Dr Levent Tezcan hangi hastanede?
  14. Proktoloji Kliniği ne demektir?
  15. Proktoloji Bölümü neye bakar?
  16. Fissür ne demek Anatomi?
  17. Hemoroid ameliyatı sonrası akıntı ne kadar sürer?

Yasir gözü kimdir?

Yasir Gözü, Avrupa Cerrahi Tıp Merkezi'nde; hemoroid (basur), kıl dönmesi, anal fistül, anal fissür, genital siğil konularında 15 yıllık tecrübesi ile proktoloji alanında hizmet vermektedir.

Fissür ne demek?

Halk arasında makat çatlağı olarak da bilinen anal fissür; uzun süreli kabızlık, ishal gibi rahatsızlıkların varlığında fazla ıkınmaya bağlı olarak gelişir. Rektumun kısmındaki cilt yüzeyinde oluşan bu çatlak ya da yırtıklar; bölgede hassasiyet, yanma ve kanamaya neden olur.

Lazerle fistül ameliyatı nasıl yapılır?

Lazer probu iltihaplı bölgeye getirilir. Fistülün ağzından içeriye doğru sokulur. Saçtığı ışık nedeniyle fistülün iç yüzeyini yakan lazer, yavaşça dışarıya çıkartılır. Böylece kanal içerisindeki apse yapacak bölge tamamen yanar ve kaybolur.

Basur ameliyatı nasıl oluyor?

Hemoroid ameliyatı için hastaya bağırsaklarını boşaltması için ilaçlar verilir. Bir gün öncesinden hiç bir şey yememesi gereken hastanın anüsüne lokal anestezi yapılır. Ameliyat esnasında hemoroid (basur) memesi kesilerek yerinden alınır. Açılan boşluk ise dikilir ve kapatılır.

Op Dr Ramazan Tarık Ünsal kimdir?

1966 yılında Konya'da doğdum.İlk-orta-lise eğitimimi Konya'da tamamladım.1985 yılında GATA Tıp Fakültesine girdim.1992 yılında mezun oldum.1992-1995 yılları arasında Mardin-Nusaybin ve Şırnak-İdil'de Kıta Tabibi olarak görev yaptım.1995 yılında Ankara GATA 2.Cerrahi kliniğinde Genel Cerrahi ihtisasına başladım.1999 ...

Proktolog doktor nedir?

Proktoloji ne demek? Sorusunun en yalın cevabı olarak: Genel cerrahi alanında uzman bir doktor olmakla birlikte, basur, makat çatlağı, kıl dönmesi gibi (makat hastalıklarının) teşhis ve tedavisine odaklanmış, yenilikleri takip eden, geliştiren, uygulayan uzmanlık alanı diyebiliriz.

Tıpta fissür ne demek?

Fissür (çatlak - yırtık) nedir? Anal fissür (çatlak), makatın çıkışında, çatlak şeklinde oluşan bir yara sonucu dışkılama sırasında ve sonrasında şiddetli ağrıya ve bazen kanamaya neden olan hastalıktır.

Fissür ne iyi gelir?

Anal fissürlerin hızlı şekilde ve cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan iyileşmesi için alınacak bir takım önlemler şu şekilde sıralanabilir:
  • Sert Dışkıları Lifli Gıdalar Tüketerek Yumuşatın. ...
  • Anal Kanalı Yağlayın. ...
  • Bebek Pudrası Kullanın. ...
  • Islak Mendil Kullanmaktan Kaçının. ...
  • İshal Olmaktan Kaçının. ...
  • Anal Fissürleri Kaşımayın.
Daha fazla öğe...

Fistül ameliyatı sonrası akıntı ne kadar devam eder?

Anal fistül ameliyatı sonrası da iyileşme sürecinde bazı ufak boyutlu komplike olaylar meydana gelebilmektedir. Anal fistül ameliyatı sonrası hastada akıntı gözlenebilir. Oluşan akıntı korkulacak gibi olmayıp 2-4 hafta arasında iyileşme sağlayacaktır.

Koldan fistül ameliyatı nasıl yapılır?

Diyaliz fistül ameliyatı genellikle hastanın kullanmadığı kolundan yapılır. Hasta sağ kolunu kullanıyorsa, sol kolundan giriş yapılır. Ciltten yapılan kesiyle atardamara ve ona yakın olan yüzeysel toplardamara ulaşılır. Atardamara dikilen toplardamar sayesinde, atardamar kanın fazlasını toplardamara geçirir.

Basur ameliyatı kaç günde geçer?

Hemorrodektomi sonrası tam iyileşme genellikle 6 hafta ila 2 ay sürer. Çoğu hasta 10 gün içinde işine dönebilir. Ağır işlerden 2 ila 3 hafta boyunca kaçınılmalıdır.

Basur ameliyatı lokal anestezi mi?

Hemoroid ameliyatlarının, lokal anestezi, genel anestezi ya da belden iğne yapılarak spinal anestezi ile uygulanabildiğini kaydeden Keskin, “Ameliyatın süresi oldukça kısadır ve genel anestezi ile yapılsa bile, hasta aynı gün evine yollanarak, günübirlik cerrahi şeklinde yaygın olarak uygulanmaktadır.

Op Dr Levent Tezcan hangi hastanede?

Op.Dr.Levent TEZCAN - Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi - Osmangazi, Bursa, Türkiye | LinkedIn.

Proktoloji Kliniği ne demektir?

Proktoloji; genel cerrahinin, rektum ve anüs hastalıkları ile ilgilenen bölümüdür. Rektum ve anüsün iyi huylu hastalıkları bu bölgede ağrı, kaşıntı, kanama ve enfeksiyon gibi şikayetlere yol açarlar.

Proktoloji Bölümü neye bakar?

Proktoloji alanın sindirim kanalının son bölümü olan kalın bağırsak, rektum ve anal bölgede oluşan hastalıklarla ilgilenmektedir. Bölgenin kendine has bir anatomisi olması sebebiyle özel bir uzmanlık gerektirmektedir. Proktoloji alanında en sık karşılaşılan hastalıklar şunlardır; Hemoroid ( Basur )

Fissür ne demek Anatomi?

Fissür (çatlak - yırtık) nedir? Anal fissür (çatlak), makatın çıkışında, çatlak şeklinde oluşan bir yara sonucu dışkılama sırasında ve sonrasında şiddetli ağrıya ve bazen kanamaya neden olan hastalıktır.

Hemoroid ameliyatı sonrası akıntı ne kadar sürer?

Hemoroid Ameliyatı Sonrası Bunlara Dikkat Edin 1-2 hafta makatta damla damla kanama ve sızıntı olabilir; bu normaldir. 1 ay kadar dışkı yumuşatıcı ilaç kullanılmasını öneriyoruz. Bu, ameliyat sonrası dışkılama konforunuzu iyileştirecektir. 15-20 gün kadar oturma banyosu yapmanızı öneriyoruz.