Yasemin kokusu güzel mı?

İçindekiler:

  1. Yasemin kokusu güzel mı?
  2. Yasemin kokusu nasil bir koku?
  3. Paçuli nasıl bir koku?
  4. Sipre koku ne demek?

Yasemin kokusu güzel mı?

Koku uzmanlarının en çok ilham aldığı kokuların başında gelen yasemin, uyarıcı, zarif ve her haliyle Akdenizli bir kokudur. Küçücük, beyaz ve sadelikleriyle insanı büyüleyen yasemin çiçeklerinin böyle güçlü bir kokuya sahip olması doğanın mucizelerinden sadece bir tanesidir.

Yasemin kokusu nasil bir koku?

Yasemin çiçeği çok iri olmayan, sade görünümlü beyaz renkli bir çiçektir. Kokusu ise çiçeksi, tatlı, yoğun bir kokudur. Bu koku duyulduğunda kolay ayırt edilebilen kendine özgü, çekici bir kokudur.

Paçuli nasıl bir koku?

Paçuli, güçlü bir kokuya sahiptir. Genel olarak koku tarzı, odunsu ve topraksı olarak ifade edilir. Bu nedenle karakteristik olarak odunsu tarza sahip olan parfümlerde sıklıkla kendisine rastlanır. Yalnızca parfüm değil, son yıllarda tütsü ve alternatif bazı ilaçlarda da kullanımı artmıştır.

Sipre koku ne demek?

Şipre (Chypre): Fransızca Kıbrıs anlamına geliyor. Bergamot, meşe, paçuli ve ladenden oluşan benzer bir içerik kategorisine ait parfüm ailesi. Çiçeksi Şipre: Çiçeklerin yaprakları veya kendileriyle oluşuyor. Gül, yasemin ve zambak en çok kullanılan çiçekler arasında başı çekiyor.