4 B sözleşmeli personel ne demek?
İçindekiler:
- 4 B sözleşmeli personel ne demek?
- 4 b li tayin isteyebilir mi?
- 4 b liler ne zaman tayin isteyebilir?
- Sözleşmeli memur ne zaman tayin isteyebilir?
- 4 b li personel nasıl yer değiştirir?
- Sözleşmeli memur başka kuruma geçilebilir mi?
- Sözleşmeli personelde aday memurluk var mı?
- Sözleşmeli personel memurun amiri olabilir mi?
- Sözleşmeli memur memur alımına başvurabilir mi?
- Memur ticari taksi sahibi olabilir mi?
- Memur olduktan sonra tekrar tercih yapılır mı?
- Memur büyükbaş hayvancılık yapabilir mi?
- Devlet memuru internetten satış yapabilir mi?
4 B sözleşmeli personel ne demek?
657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel, başlangıçta geçici, uzmanlık gerektiren işlerde sözleşmeli statüde, belirli bir süre için istihdam edilirken, 2005 yılında 5413 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen hükümle Sağlık Bakanlığı'nın asli ve sürekli görevi olan sağlık hizmetleri ve yardımcı ...
4 b li tayin isteyebilir mi?
SORU 4: 4/B'li sağlık personeli kadroya geçtiği zaman hemen tayin isteyebilir mi? YANIT 4: Eş durumu ve mazeret(hastalık ve öğrenim durumu) tayini isteyebilir ama il içi ve iller arası tayin için dönem başvurularını beklemek zorundadır.
4 b liler ne zaman tayin isteyebilir?
Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır. *Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir.
Sözleşmeli memur ne zaman tayin isteyebilir?
Sözleşmeli sağlık personeli, 3 yılını doldurup devlet memurluğuna geçmesi halinde mazeret tayinlerinden yararlanmakta diğer tayinleri yapabilmesi için 3+1 yıl süresi olan toplam 4 yılı tamamlaması gerekmektedir.
4 b li personel nasıl yer değiştirir?
4/B sözleşmeli personel, kurum içinde bazı hallerde yer değiştirebilir. Sözleşmeli (4/B) personel, görev yaptığı kurumun hizmet gerekleri çerçevesinde, aynı unvan ve hizmet niteliklerine sahip sözleşmeli personel ile kurum içinde karşılıklı yer değiştirebilir.
Sözleşmeli memur başka kuruma geçilebilir mi?
Sözleşmeli personelin başka bir kuruma geçmesi İlgili mevzuattaki hükümlere göre, 4/B sözleşmeli personel; -Başka bir kuruma naklen atanamaz. -Başka bir kurumda yeniden 4/B statüsünde işe girmek istediğinde, hakkında ilk defa 4/B statüde işe giriş usulü uygulanır.
Sözleşmeli personelde aday memurluk var mı?
Sözleşmeli personel olarak atanan personel aday değildir. Ayrıca; 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca üniversitede sözleşmeli büro personeli olarak çalışan kişinin başka bir şehirde farklı bir kuruma sözleşmeli personel olarak nakil yapılması mümkün bulunmamaktadır.
Sözleşmeli personel memurun amiri olabilir mi?
1897 sayılı kanun çok eski bir kanundur ve 657 içine işlenmiştir. Ayrıca 1897 sayılı kanunda 5 inci madde 2 inci fıkrasında işçilerin memurlara amirlik yapacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak siz zaten memur değil 399 sayılı khk ye tabi sözleşmeli olduğunuz için sizin için farklı değerlendirmeler yapılabilir.
Sözleşmeli memur memur alımına başvurabilir mi?
Kadrolu memur ve sağlıkçı alımlarına kamuda bulunan bütün sözleşmeli personeller başvurabilir. ... Memur bir kişi; bir memur kadrosunu tercih eder ve atanırsa, bu kişi o kadroya ancak kurumlar arası muvafakat ile geçebilir.
Memur ticari taksi sahibi olabilir mi?
Devlet memurunun tek başına ticari araç sahibi olması sorun teşkil etmez. Sorun teşkil eden husus, ticari araçla ticari kazanç edilmeye başlanmasıdır.
Memur olduktan sonra tekrar tercih yapılır mı?
Ancak ilgili memur daha sonraki kpss sınavına girerek yeniden yeterli puanı alması durumunda yeniden tercih yapabilecek, eğer ataması yapılırsa çalışmış olduğu kamu kurumundan ya muvafakat alarak ayrılacak veya 657 sayılı Kanunun 97. maddesinde anlatılan memurun çekilme işlemlerindeki duruma göre bekleme sürelerine ...
Memur büyükbaş hayvancılık yapabilir mi?
Türk Ticaret Kanunun 657 sayılı 28. maddesine göre devlet memurlarının ticari faaliyet göstermesi suçtur. Dolayısıyla devlet memurları kendi arazileri üzerinde büyükbaş, küçükbaş yada arıcılık veya tavukçuluk gibi hayvancılık yapabilir. ...
Devlet memuru internetten satış yapabilir mi?
Etiket: memur e ticaret yapabilir mi Tacir veya esnaf sayılma yasağı Devlet Memurları Kanunu'nun 28/1. maddesinde: “Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil […]
Ayrıca okuyun
- Meslek hastalığına yakalanan işçinin hakları nelerdir?
- Türk Telekom bedava WhatsApp nasıl yapılır?
- Postendüstriyel toplum ne demek?
- Pisagor'un mesleği nedir?
- Köpek bulunan eve melek girer mi?
- Dava dilekçesi kaç nüsha olmalı?
- Kayısı yaz meyvesi mi?
- Sigaranın içinde bulunan hangi madde bağımlılık yapar?
- Çiçek tohumu ne zaman filizlenir?
- Neden iki alan çizgisinin hiçbir zaman birbiriyle kesişmez?
Ilgileneceksin
- Flaştan silinenler nasıl geri gelir?
- Suni solunum ve kalp masajı kaç tekrar yapılır?
- Balıklı gölün hikayesi nedir?
- Şanı büyük Osman Paşa kimdir?
- Kadir Suresi Hangi dua?
- Erzurumspor un yeni teknik direktörü kim?
- Gül hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli?
- Bir elementin atom sayısı nasıl bulunur?
- Koroplast cam bezi nasıl kullanılır?
- Patlıcan neden tuzlu suda bekletilir?