Dava dilekçesi kaç nüsha olmalı?

İçindekiler:

  1. Dava dilekçesi kaç nüsha olmalı?
  2. Adli dilekçe nedir?
  3. Dava dilekçesi nereye ve kime teslim edilebilir?
  4. Basit dilekçe nedir?
  5. Icra dairesine itiraz dilekçesi nasıl yazılır?
  6. Itiraz dilekçesi kime yazdırılır?
  7. Itiraz dilekçesine kaç günde cevap verilir?
  8. Sokağa çıkma yasağı itiraz dilekçesi nereye yapılır?
  9. Sokağa çıkma yasağı cezası nasıl itiraz edilir?
  10. Sosyal Mesafe cezası itiraz nereye yapılır?
  11. Sulh Ceza Hakimliğine nasıl itiraz edilir?

Dava dilekçesi kaç nüsha olmalı?

Mümkün olmazsa nüfus idaresinden de nüfus kayıt örneği alınabilir. Dava dilekçesi ve deliller 3 nüsha olarak hazırlanmalıdır. 2 nüshası mahkemeye verilmek için 1 nüshası da kendiniz için olmalı. Mahkemeye verilecek 2 nüsha da imzalı olmalıdır.

Adli dilekçe nedir?

Adli dilekçeden kasıt, adli makamlara verilen ve çoğunlukla içerikleri yasalar tarafından belirlenmiş bulunan dilekçelerdir. Bunlar dava dilekçeleri, şikayet/itiraz dilekçeleri, davaya cevap dilekçeleri, ihtiyati tedbir dilekçeleri, duruşmadan vareste tutulma dilekçesi gibi dilekçelerdir.

Dava dilekçesi nereye ve kime teslim edilebilir?

Hazırlamış olduğunuz dava dilekçesini ilgili mahkemenin tevzi bürosuna götürmeniz gerekmektedir. Dava dilekçesi ile birlikte dosyaya eklemek istediğiniz bütün delillerinizi de beraber götürünüz. Bazı küçük adliyelerde ayrı bir tevzi bürosu bulunmamaktadır.

Basit dilekçe nedir?

Dilekçe: Bir isteği, bir şikâyeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi vermek için resmî veya özel kurum ve kuruluşlara, gerçek ve tüzel kişilere yazılan imzalı başvuru yazısıdır.

Icra dairesine itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

İcra takibine itiraz dilekçesinde yazılması gerekenler şöyledir;

  1. İcra müdürlüğü adı
  2. İcra dosya numarası
  3. Borca itiraz eden borçlu adı, soyadı
  4. Borçlu kimlik numarası
  5. Borçlu adresi.
  6. Alacaklı adı, soyadı
  7. Alacaklı kimlik numarası ve adresi.
  8. Tebellüğ tarihi.

Itiraz dilekçesi kime yazdırılır?

Kurum müdürüne başvuru hâlinde aynı şekilde işlem yapılarak, tutanak ve dilekçe derhâl ilgili mahkemeye gönderilir. Zabıt katibi veya kurum müdürü tarafından işlem yapıldığı zaman itiraz kanun yolu için Kanunda belirlenen süreler kesilmiş sayılır.

Itiraz dilekçesine kaç günde cevap verilir?

Bilgi edinme hakkı ile dilekçe hakkının mevzuatımızda yer alan esas ve usullere uygun olarak etkin kullanılmasını teminen kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine ulaşan talep ve şikayetler hakkında ilgilisine en geç on beş gün içerisinde cevap verecek, akabinde de müracaatı mümkün olan en kısa sürede sonuçlandıracaktır.

Sokağa çıkma yasağı itiraz dilekçesi nereye yapılır?

Bu cezaların bir çoğu haklı olabileceği gibi bir çoğu da haksız ve hukuksuz yazılması mümkündür.

  • Haksız ve hukuksuz yazılan sokağa çıkma yasağı cezalarına itiraz ile iptal etmek mümkündür. ...
  • Sokağa çıkma yasağı cezasına itiraz bulunduğunuz ilde ki sulh ceza hakimliklerine verilecek bir dilekçe ile yapılmaktadır.

Sokağa çıkma yasağı cezası nasıl itiraz edilir?

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI İTİRAZ NASIL EDİLİR? Bu cezaya tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde o yer sulh ceza hakimliğine itirazda bulunulabilir.

Sosyal Mesafe cezası itiraz nereye yapılır?

İdari para cezalarının iptali, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 27. Maddesi gereğince genel itiraz yolu ile olur. İdari para cezalarına itiraz, ilgili özel kanunda aksine hüküm bulunmaması halinde, Sulh Ceza Mahkemelerine yapılır.

Sulh Ceza Hakimliğine nasıl itiraz edilir?

Sulh ceza hakimliklerinin soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.