Istinaf mahkemesindeki dosya nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Istinaf mahkemesindeki dosya nasıl sorgulanır?
  2. Yargıtayda olan dosya nasıl sorgulanır?
  3. Dava dosyası Yargıtay da ne demek?
  4. Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?
  5. Yargıtay nasıl inceleme yapar?
  6. Yargıtayda ilam incelemesi kaç gün sürer?
  7. Yargıtayda ilam incelemesi ne demek?

Istinaf mahkemesindeki dosya nasıl sorgulanır?

E-Devlet kapısı sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak, Yargıtay Başkanlığı'nın e-Hizmetler menüsü üzerinden sizinle ilgili olan davalara ulaşarak istinaf dosya sorgulama işlemi yapıp dosya içeriklerini online platformdan görüntüleyebilirsiniz.

Yargıtayda olan dosya nasıl sorgulanır?

İlk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız. Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Dava dosyası Yargıtay da ne demek?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir (Yargıtay Kanunu m.1). Bu nedenle, uygulamada Yargıtay'a “temyiz mahkemesi” de denilmektedir. ... Temyiz başvurusu üzerine başvuruya konu kararın hukuka uygun olup olmadığı noktasında bir “hukuki denetim” yapar.

Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nden dosya sorgulamak için yapmanız gereken kullandığınız herhangi bir arama motoruna Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yazmanız veya direkt olarak http://www.istanbulbam.adalet.gov.tr/ adresine gitmeniz.

Yargıtay nasıl inceleme yapar?

Yargıtay kural gereği temyiz incelemesini dosya üzerinde yapar. Duruşma tarihinin belirlenmesi ve duruşmalı temyiz incelemesinin yapıldığı durumlarda ise tarafların herhangi birinin duruşmaya gelmemesi durumunda dosya üzerinden inceleme yaparak karar verir.

Yargıtayda ilam incelemesi kaç gün sürer?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtayda ilam incelemesi ne demek?

Yargıtay/Danıştay, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı inceler, hukuka aykırı bir husus saptarsa kararı bozar. Bozulan karar bir kez daha görüşülmek üzere kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir.