Vücutta küçük kırmızı lekeler neden oluşur?

İçindekiler:

  1. Vücutta küçük kırmızı lekeler neden oluşur?
  2. Vücutta çıkan kırmızı benler neden olur?
  3. Yüz kızarması hangi hastalığın belirtisidir?
  4. Kırmızı benler nasıl yok edilir?

Vücutta küçük kırmızı lekeler neden oluşur?

Her ciltte olmadığı gibi bazı ciltler böcek ısırmasına karşı aşırı bir reaksiyon gösterebilmektedir. Özellikle bazı zehirli böcek ısırmalarında vücutta yan etki olarak kırmızı lekeler oluşabilmektedir. Kırmızı lekeler böceğin ısırdığı yerde daha fazla olur ve giderek yaygınlaşır.

Vücutta çıkan kırmızı benler neden olur?

Tam olarak oluşum nedeni bilinmeyen ancak kalıtsal yatkınlık, hamilelik, doğum kontrol ilaçları kullanımı gibi hormonal değişimlerin kırmızı benlere neden olabildiğine dikkat çeken Dr. Erdoğan, çok nemli ya da çok sıcak havanın da bu benlerin gelişiminde etken olabildiklerini ifade etti.

Yüz kızarması hangi hastalığın belirtisidir?

Rosacea; kronik bir deri hastalığıdır ve bir dermatolog kontrolünde tedavi edilmesi gerekir. Yüz kızarmasına yol açan iç hastalıkları ile ilgili hastalıklar ise; karsinoidsendrom, feokromoasitoma, mastositoz, bazı iç organ kanserleri (tiroid gibi), bazı nörolojik hastalıklardır.

Kırmızı benler nasıl yok edilir?

Kırmızı benler nasıl tedavi edilir? Tedavide en sık lazer ile benleri yok ediyoruz. Fakat koterizasyon, krioterapi gibi teknikler de kullanılabilir. Lazer tedavisini, ağrısız, açık yaraya neden olmayan bir yöntem olması nedeniyle tercih ediyoruz.