Aya yolculuk kitabının konusu nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Aya yolculuk kitabının konusu nedir kısaca?
  2. Aya ilk ne zaman yapıldı?
  3. Uzaya gitmek ne kadar sürüyor?
  4. Uzaya ilk çıkan uzay aracının adı nedir?
  5. Uzaya gönderilen sağ olarak dönen ilk kedinin adı nedir?
  6. Türkiye'nin ilk gözlem uydusunun adı nedir?

Aya yolculuk kitabının konusu nedir kısaca?

1865 yılında kaleme alınan romanda, Amerikan İç Savaşı sonrasında emekli askerlerin toplandığı "Silah Kulübü" üyelerinin, yeniden gündeme gelme ve silah çalışmalarını canlı tutma çabaları sonucu ortaya atılan, yaşama geçirilmesi güç, "düş" denilebilecek "Ay'a mermi gönderme" projesi ile başlayan olaylar anlatılıyor.

Aya ilk ne zaman yapıldı?

Apollo 11, Ay yüzeyine yapılan insanlı ilk uzay uçuşudur. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu uzay uçuşunda astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 20 Temmuz 1969 günü saat 20:18'de (EEZ) Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar oldu.

Uzaya gitmek ne kadar sürüyor?

Neil Armstrong'un Ay'a ayak basması dünya genelinde 600 milyon kişi tarafından canlı yayınla izledi. Komuta modülü Columbia'dan ve Ay modülü Eagle'dan oluşan Apollo 11 uzay aracı ile 386 bin kilometrelik yolculuk 76 saat sürdü.

Uzaya ilk çıkan uzay aracının adı nedir?

Sputnik 1 uzay aracı ise yapılmış ilk yapay uydudur. 4 Ekim 1957 tarihinde Sovyetler Birliği tarafından eliptik bir Alçak Dünya yörüngesine fırlatılmıştı.

Uzaya gönderilen sağ olarak dönen ilk kedinin adı nedir?

Kedi Felicette kapsülün içinde sağ çıktı ve herkes derin bir nefes aldı. Bu yolculuktan sonra başta Fransız basını olmak üzere tüm dünya tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Felicette'ye 'Astrocat' ünvanı verildi. Ancak Felicette dahil bu uzay programına katılan kediler aslında çok da şanslı sayılmazlardı.

Türkiye'nin ilk gözlem uydusunun adı nedir?

RASAT Araştırma Uydusu, Türkiye'nin ve TÜBİTAK UZAY'ın BiLSAT uydusundan sonra sahip olacağı ikinci yer gözlem uydusudur. Yüksek çözünürlüklü optik görüntüleme sistemine ve Türk mühendislerce tasarlanıp geliştirilen yeni modüllere sahip olan RASAT, Türkiye'de tasarlanıp üretilen ilk yer gözlem uydusudur.