Somut ad anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Somut ad anlamı nedir?
  2. Soyut isim nasıl olur?
  3. Basit ad ne demek?
  4. Somut ad nedir örnek?
  5. Somut örnek ne demek?

Somut ad anlamı nedir?

Somut isim, duyu organları ile tespit edilebilecek varlıklara verilen isim. Taş, su, kalem, köpek gibi kelimeler, somut isimlere örnektir. Dil bilgisinde somut isimler 'var oluşuna göre isim türlerinden' biridir ve soyut isim kavramı ile karşılaştırmalı olarak incelenir.

Soyut isim nasıl olur?

Soyut isimler, varlıkları düşünce yoluyla kabul edilen isimlerdir. Korku, güzellik, doğruluk veya kötülük sözcükleri fiziksel varlık olmadıkları nedeniyle soyut isim olarak kabul edilir.

Basit ad ne demek?

Basit İsim: Herhangi bir yapım eki almamış, kök hâlindeki isimlere denir. Çekim eki almış hâlde kullanılabilirler. Türemiş ve birleşik kelimeler yaparken bunlara yapım ekleri getirilir. İnsan, kelebek, gölge, yaprak(lar), kağıt(ta), kuş(u), çiçek(ler), dağ(dan), bir(de), ...

Somut ad nedir örnek?

Bilinen, hissedilen ve cismi olan varlıklar somut isimlerdir. Ayrıca elle tutup, koklayabildiğimiz ve görebildiğimiz varlıklar somut isimleri ifade etmektedir. Örnekler; araba, ev, hava, kumanda, Ankara vb. gibi birçok somut isim bulunmaktadır.

Somut örnek ne demek?

Yani elle tutabileceğimiz, gözle görebileceğimiz ya da varlığını hissedebileceğimiz kavramlardır. Örnek: masa, sandalye, su, taş, toprak, hava, defter, kâğıt, kalem, silgi, bilgisayar, toprak, kum, elma, armut, dolap vs.