Sadullah Pasa yalisi kimin?

İçindekiler:

  1. Sadullah Pasa yalisi kimin?
  2. Sadullah Paşa Yalısı nda kim oturuyor?
  3. Prenses Rukiye Yalısı kimin?
  4. Ayaşlı Yalısı nerede?
  5. Prenses Rukiye kimdir?
  6. Hacı Sabancı hangi yalıda oturuyor?
  7. Faik ve Bekir Bey Yalısı kimin?
  8. Prenses Rukiye Yalısı nerede?
  9. Sabanci yalisi nerede?
  10. Haci Sabancinin evi nerede?
  11. Mısırlı Fuat Bey Yalısı kimin?
  12. Ikiz yalı kimin?
  13. Kandilli Kont Ostrorog Yalısı kimin?

Sadullah Pasa yalisi kimin?

Yalı Sadullah Paşa'nın uzak bir akrabası olan Emel Esin'e aittir. Yalıyı bir zamanlar Ayşegül Tecimer de kiracı olarak kullanmıştır. Günümüzde usulüne uygun bir şekilde restore ettirilerek kiralık olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Sadullah Paşa Yalısı nda kim oturuyor?

Bir dönem Sadıkoğlu Ailesi'nin olan yalının son sahibi Rahmi Koç'tur. Ancak yalıda Rahmi Bey'in büyük oğlu Mustafa Koç oturmaktadır. SADULLAH PAŞA YALISI Çengelköy'deki Sadullah Paşa Yalısı, 1770 yılında inşa edilmiş.

Prenses Rukiye Yalısı kimin?

XIX. yüzyılın sonlarında yapılmış olan bina, bir zamanlar en büyük yalılardan biriymiş. Arkasında Mihrabad Korusu bulunan yalıyı Türkiye Jokey Kulübü'nün ünlü isimlerinden Özdemir Atman 1957 yılında satın almış.

Ayaşlı Yalısı nerede?

Münevver Ayaşlı Yalısı; İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında Üsküdar Beylerbeyi Yalıboyu caddesinde 1938 tarihinde Münevver Ayaşlı tarafından Mimar Sedat Hakkı Eldem'e yaptırılmıştır.

Prenses Rukiye kimdir?

Prensese Rukiye, Mısırlı Mehmet Ali Paşa'nın torunu Abdülhalim Paşa'nın kızıydı. İler ki yıllarda Prenses Rukiye 1895 yılında yalıyı yıktırarak bugünkü yalıyı yaptırmıştır. Yalı körfez caddesi üzerinde, kanlıca koyu'nda deniz kıyısında bahçe içinde yer almaktadır. Arkasında Mihrabat korusu bulunur.

Hacı Sabancı hangi yalıda oturuyor?

Hacı Sabancı, 3 Eylül'de evleneceği Nazlı Kayı ile Kuzguncuk'taki yalıda oturma kararı aldı. Yıllardır Ağabeyiyle oturan Hakan Sabancı panik yaptı. Yeni ev bulma telaşına giren Küçük Sabancı, Emirgan'daki Aziz İzzet Paşa Yalısı'nda 10 bin dolara kiracı oldu.

Faik ve Bekir Bey Yalısı kimin?

Faik ve Bekir Bey Yalısı ( 50 milyon dolar) Güney yarısı Faik Kurtoğlu, Kuzey yarısı Bekir Sıtkı Oyal'a satılınca adı Faik Bekir Bey Yalısı olarak değişmiş. 1967'de İsmet Okur'a satılan yalının son sahipleri ise Adnan Ünlütürk ve Lütfiye Kurtoğlu.

Prenses Rukiye Yalısı nerede?

Prenses Rukiye Yalısı; İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında Beykoz Kanlıca Körfez Caddesi ile Mihrabat koyu arasındaki yalı 1800 tarihlerinde Vecihi Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Bugünkü yalı o eski yalı değildir. Bugünkü yalı Mihrabat koyundaki en büyük yalıdır. Vecihi Paşa, Haremeyn-i Şerifeyn Muhafızı idi.

Sabanci yalisi nerede?

Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na Suzan Sabancı tarafından TMSF'den alınmıştı ve yalının önceki sahibi Cem Uzan'dı. Sabancı Ailesi'nin İstanbul Boğazı'nda 20 yalısının daha olduğu biliniyor.

Haci Sabancinin evi nerede?

Hacı Sabancı, 3 Eylül'de evleneceği Nazlı Kayı ile Kuzguncuk'taki yalıda oturma kararı aldı. Yıllardır Ağabeyiyle oturan Hakan Sabancı panik yaptı. Yeni ev bulma telaşına giren Küçük Sabancı, Emirgan'daki Aziz İzzet Paşa Yalısı'nda 10 bin dolara kiracı oldu.

Mısırlı Fuat Bey Yalısı kimin?

Mısırlı Fuat Bey Yalısı; İstanbul Boğazı'nın Rumeli yakasında Yeniköy Köybaşı caddesinde Yeniköy Vapur iskelesinin bir yalı güneyindedir. Yalı Rum bankerlerden Şişmanoğlu tarafından yaptırılmıştır. Eyüp Paşazade Fuat Bey, Sultan II. Abdülhamit'in damadıdır.

Ikiz yalı kimin?

1906 yılında Sultan Sara'nın ikiz kızları için yaptırılan yalı, İkiz Yalı olarak da anılır. Yeniköy kıyısında yer alan yalı, ikiye ayrılmış ikiz bir binadır. Yıllar içerisinde ikiye bölünerek satılan yalı, Faik ve Bekir Bey Yalısı olarak da bilinir.

Kandilli Kont Ostrorog Yalısı kimin?

KONT OSTROROG YALISI Kandilli Göksu Caddesi'nde yer alan en önemli yalılardan biri Kont Ostrorog Yalısı olarak bilinen yalıdır. Yalının şimdiki sahibi Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç.