Fazıl Say kimdir hayatı?

İçindekiler:

  1. Fazıl Say kimdir hayatı?
  2. Fazıl Say'ın özellikleri nedir?
  3. Idil Biret kimdir kısa bilgi?
  4. Fazıl Sayın ailesi kimdir?
  5. Fazıl Say neleri başardı?
  6. Idil Biret ne is yapar?
  7. Fazıl Say annesi babası kimdir?
  8. Fazıl Say hangi piyanoyu kullanıyor?

Fazıl Say kimdir hayatı?

Fazıl Say, 'te Ankara'da dünyaya geldi. Babası, yazar ve müzikolog Ahmet Say, annesi eczacı Gürgün Say'dır. Dudak damak yarığı ile dünyaya gelen Say, bebeklik döneminde bir ameliyat geçirdi ve yarık dudağı dikildi. Doktorunun üflemeli çalgı çalması önerisi üzerine melodika çalmaya başladı.

Fazıl Say'ın özellikleri nedir?

Fazıl Say, piyano çalma konusundaki yeteneği ile dünya çapında tanınırlığa sahiptir. Henüz 4 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Fazıl Say, sanatını geliştirmiş ve uluslararası çapta konserler vermeye başlamıştır. Fazıl Say'ın edebiyata ve şiire de ilgisi bulunmaktadır.

Idil Biret kimdir kısa bilgi?

İdil Biret, 21.11.1941 yılında dünyaya gözlerini açmıştır. Müziğe olan ilgisi iki yaşında başlayan İdil Biret, dört yaşında Bach'ın prelüdlerini çalmaya başladı. ... İdil Biret'ten ömrü boyunca "en değerli öğrencim" olarak söz eden hocası Alman piyanist Wilhelm Kempff, onunla müzikal ilişkisini] hayat boyu sürdürdü.

Fazıl Sayın ailesi kimdir?

Fazıl Say, Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. Annesi Gürgün Say, babası ise Ahmet Say'dır. Eczacı annesi Gürgün Say ile yazar-müzikolog babası Ahmet Say ayrılınca, Fazıl Say babasıyla yaşadı.

Fazıl Say neleri başardı?

Doktorunun üflemeli çalgı çalması önerisi üzerine melodika çalmaya başladı. Dört yaşında piyanoya başlayan Say, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statüde öğrenim görerek 1987'de konservatuvarın piyano ve kompozisyon bölümlerini tamamladı.

Idil Biret ne is yapar?

Piyanist İdil Biret/Meslekleri

Fazıl Say annesi babası kimdir?

Ahmet Say Gürgün Özsoyeller Fazıl Say/Ebeveynleri

Fazıl Say hangi piyanoyu kullanıyor?

CRR, İş Sanat, ENKA ya da İKSV'de bulunan iki metre 75 santim boyundaki konser piyanolarından Steinway'in 80 yaşındaki bir modelini evde de kullanıyordu. Ama gözü hep Chick Korea, Fazıl Say gibi isimlerin de kullandığı Yamaha'nın “CF - III” modelindeydi.