Geleneksel çoçuk oyunlar nedir?

İçindekiler:

  1. Geleneksel çoçuk oyunlar nedir?
  2. Geleneksel oyunlar kültürümüzün değerlerinden midir?
  3. Topla oynanan takım oyunları nelerdir?
  4. Geleneksel oyunlarımız fiziksel gelişimini olumlu etkiler mi?
  5. Kurt Baba oyunu kaç kişiyle oynanır?

Geleneksel çoçuk oyunlar nedir?

Körebe, çelik, çelik-çomak, gömme çelik, kemik, saklambaç, kazık, dokuz kiremit, beş taş, dokuz taş gibi eğlenceye yönelik oyunlar, zekaya dayalı dokuz korgol veya dokuz kumalak gibi oyunların yanında orta oyunu tarzında düğün ve diğer özel gecelerde oynanan seyirlik oyunlar da bu kapsama girer.

Geleneksel oyunlar kültürümüzün değerlerinden midir?

Gelenek- sel çocuk oyunları, coğrafi ve kültürel olarak bazı bölgelerde farklılık gösterse de aşıladığı temel değer aynıdır. Uzun bir geçmişi olan geleneksel oyunlar, kullan- dıkları doğal malzeme/oyuncaklar ile toplumun mili ve manevi değerlerini içinde barındırır. Çocuklara değer kazandırmadaki en iyi yöntem oyundur.

Topla oynanan takım oyunları nelerdir?

Elbette topla oynanan spor dalları yukarıda saydıklarımızla sınırlı değil. Bunlar dışında bovling, softbol, golf, kriket, rugby, polo, hentbol, plaj voleybolu, netbol gibi pek çok spor dalını da bu başlık altında değerlendirebiliriz.

Geleneksel oyunlarımız fiziksel gelişimini olumlu etkiler mi?

Oyun sırasında çocuğun bazı hareketleri sürekli olarak tekrar etmesi onun doğal olarak kas gelişimini hızlandırmaktadır. Ayrıca, koşma, atlama, sıçrama, tırmanma, sürünme gibi fiziki güç gerektiren oyunlar da çocuğun solunum, dolaşım, sindirim ve boşaltım gibi sistemlerinin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

Kurt Baba oyunu kaç kişiyle oynanır?

Kaç kişiyle oynanır: Oyun iki kişiyle oynanır. Kızlar el ele tutuşarak iki sıra oluşturur. İki grup karşı karşıya sıralanır. Sırayla karşılıklı şarkı söylerler.