Satır ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Satır ne demek turkce?
  2. Satıra ne demek?
  3. Şattir ne demek?
  4. Sütün neye denir?
  5. Satir ne demek tiyatro?
  6. Kitadir ne demek?
  7. Satir şiir nedir?
  8. Şatır adam ne demek?
  9. Sütün mu sutun mu?
  10. Grotesk tiyatro ne demek?
  11. Satirik şiir nedir 6 sınıf?
  12. Eski dilde Şatır ne demek?
  13. Satır ne demek TDK?

Satır ne demek turkce?

Yani satır, Arapçadan Türkçeye geçmiştir. TDK verilerine göre; - Bir sayfa üzerinde yan yana ya da alt alta sıralanmış her bir dizi. - Et kesmeye ya da kemik kırmaya yarayan ağır ve bıçak türü olarak ifade edilmektedir.

Satıra ne demek?

(ﺳﻄﺮ) i. (Ar. saṭr) Bir sayfa üzerine enine yazılan veya dizilen kelimelerin meydana getirdiği yazı sıralarından her biri: Ulviye hanım buna iki satırlık bir cevap yazdı (Ahmed Midhat Efendi). Sabah! Büyük bir heyecan, bir haz içinde şu satırları yazıyorum (Ömer Seyfeddin).

Şattir ne demek?

ŞÂTIR. 1. Neşeli, şen: Geçer hengâmeler, mes'ûd u muzlim, şâtır u nâşâd (Tevfik Fikret).

Sütün neye denir?

Herhangi bir sayfa üzerinde yanlamasına sıralanmış sözcüklerin oluşturduğu her bir diziye "Satır" adı verilir.Herhangi bir sayfanın yukarıdan aşağıya doğru ayrılmış olduğu bölümlerden her birine "Sütun" adı verilir. Kısacası yatay olan kısımlara Satır, Dikey olan kısımlara ise Sütun adı verilir.

Satir ne demek tiyatro?

Satir, Antik Yunan mitolojisinde yer alan yarı keçi yarı insan kır ve orman iyesi. Roma mitolojisindeki karşılığı faundur. Çoğunlukla gövdelerinin belden üstü insan, belden aşağısı ise teke biçimindedir.

Kitadir ne demek?

Sözlükte “parça, kısım” anlamına gelen kıt'a, Arap şiirinde mâna bütünlüğü taşıyan aynı vezin ve kafiyedeki beyitler topluluğu için kullanılmaktadır (Tehânevî, III, 1200-1201) ... Müstakil kıtalar en az iki, en fazla yedi ilâ on beyit kadardır.

Satir şiir nedir?

Eleştirici bir anlatımı olan şiirlerdir. Bir kişi, olay, durum, iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirilir. Bunlarda didaktik özellikler de görüldüğünden, didaktik şiir içinde de incelenebilir.

Şatır adam ne demek?

Satir, Antik Yunan mitolojisinde yer alan yarı keçi yarı insan kır ve orman iyesi. ... Yunan heykel ustası Praksiteles, satirleri bedenlerindeki hayvan özelliklerini en aza indirerek yakışıklı ve genç bir erkek olarak göstererek yeni bir satir tipi yaratmıştır.

Sütün mu sutun mu?

Bu kelime genellikle Sutun şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sütun şeklinde olmalıdır.

Grotesk tiyatro ne demek?

Grotesk, tiyatro dalında kendini iki başlıkta gösteriyor: kara komedi ve absürt tiyatro. Groteski kuraldışı ve uyumsuz bir tiyatro gibi düşünebiliriz. Bu tiyatroda makyaj ve maskeler oyunun en önemli parçaları. Sahnede sürreal kahramanlar yaratarak sürreal konular canlandırılır.

Satirik şiir nedir 6 sınıf?

Kişilerin ve çevredeki nesnelerin gülünç taraflarını ele alarak onları yeren, kötüleyen şiirlere 'satirik şiir' denir. Satirik şiirlerin eleştirici bir anlatımı vardır. Bir kişi, olay, durum, iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirilir. Satirik şiirlerde didaktik öğeler de vardır.

Eski dilde Şatır ne demek?

Garip, yalnız, kimsesiz.

Satır ne demek TDK?

Satır kelimesi kök olarak Arapça bir kelimedir. Yani satır, Arapçadan Türkçeye geçmiştir. TDK verilerine göre; - Bir sayfa üzerinde yan yana ya da alt alta sıralanmış her bir dizi.