Ketem başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ketem başvuru nasıl yapılır?
  2. Ketem den randevu alınıyor mu?
  3. Ketem hangi testler yapılır?
  4. Ketem için randevu alınıyor mu?
  5. Ketem de kimler çalışır?
  6. Kolon kanseri için toplum taraması yapılıyor mu?
  7. Ketem hangi sağlık hizmet birimi içinde değerlendirilir?
  8. Ketem kaç yılda bir yapılır?
  9. Kanser Erken Teşhis tarama ve Eğitim Merkezi hangi kuruma bağlı dır?

Ketem başvuru nasıl yapılır?

Talep oluşturmak önce yapılması gerekenler arasında yer alır. https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/Ketem adlı internet adresine girip başvuru yapmak ve zaman geldiğinde gidip muayene olmak mümkündür. Bir diğer iletişim hattı olan ve test yaptırmak isteyen kişilerin ulaşacağı adres ise 05 bu numara olarak bilinir.

Ketem den randevu alınıyor mu?

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi; devlet ve üniversiteleri, toplum sağlığı merkezlerinde hizmet sunan merkezdir. ... Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne bu şekilde randevu alarak, tüm taramalar ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Ketem hangi testler yapılır?

KETEM'lerde yürütülen kanser tarama hizmetleri aşağıdaki gibidir:
  • Ulusal Meme Kanseri Tarama Standartları : a- 40-69 yaş grubu kadınlar hedef gruptur. ...
  • Ulusal Serviks (Rahimağzı) Kanseri Tarama Standartları: a- 30-65 yaş grubu kadınlar hedef gruptur. ...
  • Ulusal Kolon (Kalınbarsak) Kanseri Tarama Standartları :

Ketem için randevu alınıyor mu?

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne bu şekilde randevu alarak, tüm taramalar ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Ketem de kimler çalışır?

Madde 9- a)Merkezde, Başkanlık tarafından düzenlenen Personel Eğitiminden geçirilmiş en az bir patoloji, kadın-doğum, radyodiagnostik ve genel cerrahi uzmanı, üç pratisyen hekim, bir tıbbi teknolog, iki hemşire, bir ebe, röntgen teknisyeni, laboratuar teknisyeni ile bir veri hazırlama ve kontrol işletmeni bulunur.

Kolon kanseri için toplum taraması yapılıyor mu?

Ülke genelinde kalın bağırsak kanser taramaları; 50-70 yaş arasında kadın ve erkek nüfusa Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) gaitada gizli kan kiti ile hızlı, pratik ve güvenilir bir şekilde 2 ...

Ketem hangi sağlık hizmet birimi içinde değerlendirilir?

3. Kolorektal (Kalın Bağırsak) Kanseri: 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere iki yılda bir uygulanan Gaitada Gizli Kan testi ile KETEM'ler, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde tarama yapılmaktadır.

Ketem kaç yılda bir yapılır?

-KETEM'lerde sürdürülen “Kadınlarda meme kanseri tarama programı” kapsamında, 50-69 yaş arası kadınlara; her yıl yapılacak muayene, 2 yıl aralıklarla yapılacak mamografi çekimi,gerek görülen vakalarda meme ultrasonografisi.

Kanser Erken Teşhis tarama ve Eğitim Merkezi hangi kuruma bağlı dır?

Madde 1-Bu yönetmeliğin amacı Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Hastanelerine entegre olarak veya Milli Savunma Bakanlığına bağlı kuruluşlar haricindeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişiliklerince kurulmuş bulunan ve kurulacak Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerinin açılış, kuruluş ve çalışma ...