Minimal ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Minimal ne demek TDK?
  2. Minimal derece ne demek?
  3. Minimal olmak ne demek?
  4. Minimal yaşam ne demek?
  5. Minimalist akım nedir?
  6. Minimalist logo ne demek?
  7. Minimal my ne demek?
  8. 1 derece aort kapak yetmezliği nedir?
  9. Minimalist yasam ne demek?
  10. Minimalist yemek ne demek?
  11. Sade yaşam ne demek?
  12. Minimalizm hangi alanlarda kullanılır?
  13. Minimalizm nedir özet?
  14. Tasarımda minimalizm nedir?
  15. Kalpte hafif My ne demek?
  16. Hafif derece aort yetersizliği ne demek?
  17. 1 derece mitral kapak yetmezliği nedir?
  18. Neden minimalist yaşam?

Minimal ne demek TDK?

TDK'nın Güncel Türkçe Sözlük'ünde minimalizm ve minimalist kelimelerinin bir karşılığı bulunmuyor. Buna karşın minimal kelimesi minimum, asgari karşılığı ile sözlüğe eklenmiş. Yabancı sözlüklerde ise minimalizm 1960'larda ortaya çıkan sanat akımı olarak tanımlanıyor.

Minimal derece ne demek?

Bir şey için gerekli en az veya en küçük (derece, nicelik). Değişken bir niceliğin inebildiği en alt, asgarî, minimal.

Minimal olmak ne demek?

Minimalist, minimalizmi bir hayat görüşü olarak belirleyenlere verilen bir ad. Minimalizmin olmazsa olmaz bazı koşulları var. Örneğin bir minimalist, fazlalıklardan kurtularak sade hareket eder. Gerçekten ihtiyacı olmayan nesneleri, objeleri çevresinden uzaklaştırır.

Minimal yaşam ne demek?

Minimalist yaşam; insan hayatındaki maddi ve manevi unsurları, ihtiyaçlara göre sınırlayıp en aza indirgeyerek, daha fazla odaklanabilirlik, hareket serbestliği, yaşam konforu ve kalitesi kazandıran yaşam şekli anlayışıdır.

Minimalist akım nedir?

Minimalizm, modern sanat ve müzikte, kökeni 1960'lara giden, sadelik ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akımdır. ABC sanatı, minimal sanat gibi tabirlerle de anılır.

Minimalist logo ne demek?

Minimal ya da minimalist logo, olabildiğince yalın, sade ve gösterişsiz, az çizgiyle çok şey anlatabilen logolara yapılan tanımlamadır.

Minimal my ne demek?

Mitral yetmezliği (MY), mitral kapağın sol ventrikülün kasılması sırasında tam kapanamaması ve bunu sonucunda sol ventrikülden sol atriuma kanın geri kaçmasıdır (kapakların anatomisi ve kalbin çalışma prensipleri için bakınız: kan dolaşımı ve kalp kapakları).

1 derece aort kapak yetmezliği nedir?

1. Derece hafif bir aort yetmezliğinde hastanın şikayetleri çok belirgin şekilde değildir. Aort yetmezliğinin derecesinin artması kanın büyük bir miktarının geri gelmesi anlamına gelmektedir. Bu yüzden de sol ventrikül yorulur ve genişler.

Minimalist yasam ne demek?

En genel haliyle, “Az tüketim, çok huzur.” olarak özetlenebilen minimalizm, yaşamda karmaşaya sebep olabilecek her şeyden uzaklaşma ve sadece gerçekten ihtiyacın olanlarla yetinme şeklinde tanımlanabilir.

Minimalist yemek ne demek?

Minimalist mutfakta yemeğin besin değerinden sofradaki sunumuna, renk uyumuna kadar her şeyin incelikle düşünüldüğünü ifade eden Dölkeleş, "Yenilikçi mutfakla birlikte gelen bu akımı biz şefler olarak benimsiyoruz. ... Ayrıca iki ya da üç mutfaktan tatları tek tabakta sunmaya başladık.

Sade yaşam ne demek?

Sade hayat ya da basit yaşam tarzı, sürdürülebilir ve doğal bir yaşam şeklini hedefler. Sade hayat, kişinin “isteği” değil, “ihtiyaçları” ile şekillenen bir hayat tarzıdır. Böylelikle doğanın ve hayatın kontrolsüzce sömürülmesinin önüne geçilecektir. ... Böyle bir hayata niyetlenen kimse diğer canlıları özümsemiştir.

Minimalizm hangi alanlarda kullanılır?

Minimalizm, ABC sanatı ve minimal sanat olarak da ifade edilmektedir. Müzikte ve görsel sanatlarda kullanılan minimalizm, her ne kadar bir sanat akımı olarak ifade edilse de günümüzde kavram farklı boyutlar kazanmıştır. Daha doğrusu; yaşamın diğer alanlarında da kullanılmaya başlanmıştır diyelim.

Minimalizm nedir özet?

Minimalizm için kısaca sadecilik diyebiliriz aslında. Sadeliğin ve nesnelliğin ön planda tutulduğu bir akım. Minimalizm, ABC sanatı ve minimal sanat olarak da ifade edilebiliyor. Müzik ve görsel sanatlarda kullanılsa ve her ne kadar bir sanat akımı olarak ifade edilse de aslında hayatın her yerinde karşımıza çıkıyor.

Tasarımda minimalizm nedir?

Minimalizm Nedir? Minimalizm, modern sanatta, 1960'larda ortaya çıkmış, sadeliği ve nesnelliği ilke edinmiş bir sanat akımıdır. İsminden de anlaşılacağı üzere, minimal değerler ve dolayısıyla sadelik ön plandadır.

Kalpte hafif My ne demek?

Mitral yetmezliği (MY), mitral kapağın sol ventrikülün kasılması sırasında tam kapanamaması ve bunu sonucunda sol ventrikülden sol atriuma kanın geri kaçmasıdır (kapakların anatomisi ve kalbin çalışma prensipleri için bakınız: kan dolaşımı ve kalp kapakları).

Hafif derece aort yetersizliği ne demek?

Hafif yetersizlik – Bu genellikle iyi huylu bir durumdur, semptomlara neden olmaz ve birçok insanda tesadüfen bulunabilir. Hafif aort yetersizliğinde kalp atışı başına geriye doğru 30 cc'den az kan sızıntısı olur. Bu durumda kalp genellikle genişlemez.

1 derece mitral kapak yetmezliği nedir?

1.Derece Mitral Kapak Yetmezliği: Birinci derece mitral kapak yetmezliği hastalarda önemli bir şikayete yol açmayan ve birçok insanda bulunabilen yetmezlik düzeydir. 1.derecede mitral kapak yetmezliği bulunan bireylerin belirli aralıklarla kontrolden geçmesi yeterlidir.

Neden minimalist yaşam?

Minimalizm'in size sağladıkları: Zamandan tasarruf ederek kendinize daha fazla vakit harcama imkanı bulursunuz. Bu da ruhunuzun ve zihninizin ihtiyaç duyduğu motivasyona imkan sağlar. Daha az para harcar, daha kaliteli yaşarsınız. Yaşam kalitenizin yükselmesi stresi azaltır ve kendinizi daha huzurlu hissedersiniz.