UYAP Avukat nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. UYAP Avukat nasıl girilir?
  2. E-duruşma nasıl katılınır?
  3. UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişebilir?
  4. E-duruşma nasıl kullanılır?

UYAP Avukat nasıl girilir?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir. 3- Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve "Devam et" seçeneğine tıklanır.

E-duruşma nasıl katılınır?

E-Duruşma İşleyişi Mahkeme tarafından E-duruşma başlatıldığında Avukat Portal/CELSE üzerinde “Duruşmaya Katıl” butonu aktif olacaktır. Bu durumda e-duruşma talebi onaylanmış avukatlar duruşmayaDuruşma Sorgula” menüsünden Duruşmaya Katıl butonu ile dahil olabilecektir.

UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişebilir?

Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

E-duruşma nasıl kullanılır?

Avukatlar, UYAP Avukat Portaldan “Duruşma Sorgula”menüsü aracılığı ile duruşmalarını sorguladıktan sonra duruşmadan 24 saat öncesine kadar gerekçesini de yazarak e-duruşma talebi gönderebilecek, hâkimin UYAP üzerinden talebi kabul etmesinden sonra duruşma günü, mahkemenin e- duruşmayı başlatarak aktif etmesi üzerine ...