Uyku ilacı alınca ne olur?

İçindekiler:

  1. Uyku ilacı alınca ne olur?
  2. UNISOM kimler kullanamaz?
  3. Uyku hapı kimlere zararlıdır?
  4. Bir ilacın vücuttan atılma süresi ne kadardır?
  5. Uyku haplarının zararları nelerdir?

Uyku ilacı alınca ne olur?

Uyku ilaçları ve sakinleştiricilerin baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kas gevşemesi ve yorgunluğu, mide bulantısı ve ishal gibi hoş olmayan yan etkileri vardır. Beyin fonksiyonu kötüye gider.

UNISOM kimler kullanamaz?

UNISOM gece uykusuna yardımcı olarak kullanılır. İçeriğindeki maddelerden herhangi birine duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Astma, glokom veya prostat bezi büyümesi olan kişilerde kullanılmamalıdır. Bu ilaç hamile veya bebek emziren kadınlar tarafından alınmamalıdır.

Uyku hapı kimlere zararlıdır?

Araştırmalar, uyku haplarının kalp krizi, kemik kırılması, bunama ve enfeksiyon risklerini artırdığını ortaya koydu. Arizona Eyalet Üniversitesi uyku araştırmacılarından Shawn Youngstedt, CNN'e yaptığı açıklamada “Uyku hapları sağlık açısından aşırı derecede risk taşıyor.

Bir ilacın vücuttan atılma süresi ne kadardır?

İlacın vücuttan tamamen moleküler yapıda atılması ise 3 hafta kadar süren kısa bir zamanı oluşturmaktadır.

Uyku haplarının zararları nelerdir?

Uyku ilaçları ve sakinleştiricilerin baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kas gevşemesi ve yorgunluğu, mide bulantısı ve ishal gibi hoş olmayan yan etkileri vardır. Beyin fonksiyonu kötüye gider. Maddeler seni sersemleştirebilir ve kaslarını gevşetir bundan dolayı dengeni kaybedip düşebilirsin. Reaksiyon hızın azalır.