Plazanın Türkçe karşılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Plazanın Türkçe karşılığı nedir?
  2. Trendin Türkçe karşılığı nedir?
  3. Trend hangi dil?
  4. Plaza ev nedir?
  5. Plaza ağzı ne demek?
  6. Trend nasıl yazılır?
  7. YouTube Trend nasıl belirlenir?

Plazanın Türkçe karşılığı nedir?

Plaza kelimesinin Türkçe karşılığı İŞ MERKEZİ kelimesidir. Plaza kelime anlamı olarak; çalışma alanı için ayrılmış geniş alanlardır. Türkçe'de karşılığı iş merkezidir. İspanyolca kökenli bir sözcüktür.

Trendin Türkçe karşılığı nedir?

TDK trend kelimesi için karşılık olarak, 'eğilim' karşılığını veriyor. İngilizce kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan trend, özellikle moda dünyası için öne çıkmaktadır. Trend kısaca Türk dil kurumu açısından eğilim anlamını taşımaktadır.

Trend hangi dil?

Trend kelimesi İngilizce kökenlidir.

Plaza ev nedir?

Öncelikle plazalar şehrin merkezine yakın en değerli arazilere inşa edilmiş yapılardır. Bu anlamda kısa ve uzun vadede yatırım olarak yüksek getiri sağlar. Plazaların bir diğer artısı ise gerek mesken gerekse iş yeri olarak kullanıma uygun tasarımlarıdır.

Plaza ağzı ne demek?

Açıklayacak olursak bu dil, plazalarda, holdinglerde ve kurumsal şirketlerde çalışan kişilerin birtakım kelimelerin Türkçe karşılığı olmasına rağmen İngilizce karşılıklarını Türkçe oluşturdukları cümlelerin içine katarak kullandıkları, literatürde olmayan bir dildir.

Trend nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Tirend şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Trend şeklinde olmalıdır.

YouTube Trend nasıl belirlenir?

Youtube'da trendlere giren videoları izleyebilmek için, Youtube Trendler sekmesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sekmeyi de Youtube'a giriş yaptığınızda sol üstte bulabilirsiniz. Buradan tıklayarak, o günün trend olan videolarını görebilir ve izleyebilirsiniz.