2020 Bursluluk sınavı kazananlar kaç TL alacak?

İçindekiler:

  1. 2020 Bursluluk sınavı kazananlar kaç TL alacak?
  2. Öğrenim kredisi faizi nasıl silinir?
  3. Kyk kredi taahhütname tutarı nedir?
  4. Kyk kredi taahhütname nasıl yapılır?
  5. Taahhütname ne zaman yayınlanacak KYK?
  6. Kyk ek süre verecek mi?

2020 Bursluluk sınavı kazananlar kaç TL alacak?

2020 yılında güncellenen burs ücreti 290 TL oldu. İOKBS yani bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler hangi sınıfta olursa olsun bu parayı almaya hak kazanacak.

Öğrenim kredisi faizi nasıl silinir?

İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de gerçekleştirilecek. 18 taksitte yapılacak olan ödemeler, 2 ayda bir gerçekleşecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek.

Kyk kredi taahhütname tutarı nedir?

2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

Kyk kredi taahhütname nasıl yapılır?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık Cuma saat 23.

Taahhütname ne zaman yayınlanacak KYK?

Kredi ve burs taahhütname onayı için öğrencilerin sınırlı bir süresi bulunuyor. Burs/kredi hakkı kazanmış olan öğrencilerin en geç 11 Aralık 2020 Cuma günü saat 23.

Kyk ek süre verecek mi?

KYK TAAHHÜTNAME EK SÜRE Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kasapoğlu, ilk defa burs ve kredi almak için başvuruda bulunan öğrencilerin yoğun talebi üzerine, taahhütname onayıyla ilgili ek süre verileceğini duyurdu.