Güvercinlerin kız ya da erkek olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Güvercinlerin kız ya da erkek olduğunu nasıl anlarız?
  2. Postacı güvercinler gideceği yeri nasıl bulur?
  3. Posta güvercini yuvası nasıl olmalı?
  4. Posta güvercinleri ne yer?
  5. Taklacı Güvercin nerede yaşar?

Güvercinlerin kız ya da erkek olduğunu nasıl anlarız?

*Güvercinin kursağıyla kanatlarının birleştiği yerde bir kemik vardır.Bu kemik inceyse dişi,kalınsa erkektir. *Dişi güvercin ince yapılı olur ve boyu kısa olur. *Güvercinin gagasını çektiğinizde erkek güvercin tepki vermez fakat dişi güvercin titretir. *Erkek daha iridir,kafası daha büyüktür.

Postacı güvercinler gideceği yeri nasıl bulur?

Posta güvercinleri yollarını Dünya'nın Manyetik Alanını ve hava moleküllerinin durumunu dikkate alarak buluyorlardı. Dünya'nın manyetik alanı yerkürenin çekirdeğindeki eriyik halde bulunan demirden kaynağını alıyor.

Posta güvercini yuvası nasıl olmalı?

İdeal olarak güvercin yuva ölçüleri bellidir. İki yetişkin güvercinin yaşayacağı bir kümes düşünüldüğünde bu kümesin en az kırk santimetre derinlikte olması gerekir. Yetmiş santimetre genişlik ve kırk santimetre yükseklik olmalıdır.

Posta güvercinleri ne yer?

Posta güvercinlerinin en önemli besin kaynakları buğday ve mısırdır. Tabi ki posta güvercinleri gibi km'lerce gelen bu hayvanların sadece bu iki besin kaynağından beslenmesi pek de doğal gözükmektedir.

Taklacı Güvercin nerede yaşar?

Taklacılar köken olarak Orta Asya'dan gelir. Türklerin Orta Asya'da Yaşadığı dönemde bu güvercinlerin atası Ankutlar olarak bilinirdi. Günümüzde olduğu gibi o dönemde de ilgi odağı olan taklacıların anavatanı Kazakistan, kuzeybatı Çin ve Sibirya'dır. Bu bölge eski Türkçe'de ”Takla Makan” ismiyle bilinir.