Would rather cümleleri nasıl kurulur?

İçindekiler:

  1. Would rather cümleleri nasıl kurulur?
  2. Prefer den sonra ing gelir mi?
  3. Prefer would rather nasıl ayırt edilir?
  4. Prefer fiili nasıl kullanılır?
  5. Be ING takısı alır mı?
  6. Would prefer nerede kullanılır?
  7. Ingilizcede karşılaştırma cümleleri nasıl kurulur?
  8. Die düzenli fiil mi?
  9. Be ING alır mı?
  10. Be nasıl Çekimlenir?

Would rather cümleleri nasıl kurulur?

I would rather stay home than go to cinema tonight. / I'd rather stay home than go to cinema tonight. Bu gece sinemaya gitmektense evde kalmayı tercih ederim. / Bu gece sinemaya gitmektense evde kalmayı tercih ederim. He would rather play tennis than sit here. / He'd rather play tennis than sit here.

Prefer den sonra ing gelir mi?

Belirli bir durumda yapılan bir tercihten söz ederken bu kural kullanılır. Would prefer yapısından sonra asla V-ing gelmez. Sadece prefer yapısından sonra kullanılabilir. Eğer neyin neye tercih edildiğinden söz ediliyorsa bu yapının arkasından “rather than + fiil (yalın hal) yapısı gelir.

Prefer would rather nasıl ayırt edilir?

Belli bir zaman diliminde tercih edilen durumlardan bahsederken would rather yapısı kullanılır. Prefer yapısından farklı olarak would rather kullanımı arkasından to ya da -ing takılı fiil almaz. Fiil yalın halde kullanılır. İsim de gelmez.

Prefer fiili nasıl kullanılır?

Prefer İngilizce'de cümlenin fiili olarak kullanılır. Tercih etmek anlamına gelir. Genel anlamda tercih edilen şeylerden bahsederken kullanılır.

Be ING takısı alır mı?

Have fiili "sahip olmak" anlamında kullanıldığında ing almaz. Ancak çeşitli sözcüklerle oluşturduğu anlamlarda kullanıldığında ing alabilir. She is having breakfast now.

Would prefer nerede kullanılır?

Belli bir zaman diliminde tercih edilen durumlardan bahsederken would rather yapısı kullanılır. Prefer yapısından farklı olarak would rather kullanımı arkasından to ya da -ing takılı fiil almaz. Fiil yalın halde kullanılır.

Ingilizcede karşılaştırma cümleleri nasıl kurulur?

1- Ayşe is harder than Aslı. / Ayşe, Aslı'dan daha çalışkan. 2- My cat is sweeter than yours. / Benim kedim seninkinden daha tatlı. 3- Woman are like shoping more men / Kadınlar alışveriş yapmayı erkeklerden daha çok sever. 4- My mom is shorter my father. / Babam annemden daha kısa.

Die düzenli fiil mi?

İngilizcede düzenli fiiller olarak kabul edilen fiillerin içinde yer alan die, -ed eki alarak zamanlara göre şekillenmektedir. Bu fiilin 2. hali de ''died'' olmaktadır.

Be ING alır mı?

Have fiili "sahip olmak" anlamında kullanıldığında ing almaz. Ancak çeşitli sözcüklerle oluşturduğu anlamlarda kullanıldığında ing alabilir. She is having breakfast now.

Be nasıl Çekimlenir?

Olmak fiili İngilizcede “to be” ile ifade edilir. Geniş zamanda cümlenin öznesine göre kılık değiştirir. Özne I ise am ; he/she/it ise is ; you/we/they ise are şeklinde çekimlenir.