Sözleşmeli er sözleşmesi bitince ne olacak?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli er sözleşmesi bitince ne olacak?
  2. Sözleşmeli er ler kaç yıl görev yapar?
  3. Sözleşmeli er 7 yıl sonunda ne olur?
  4. Sözleşmeli er den subay olabilir mi?
  5. Sözleşmeli Er uzman erbaş olabilir mı?
  6. Sözleşmeli Er 3 yıl sonunda uzman olabilir mi?

Sözleşmeli er sözleşmesi bitince ne olacak?

Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemeyecek. Ancak, sözleşmelerin süresi bitmeden, fesih talebine ilişkin sebeplerinin uygun olduğuna karar verilenlerin sözleşmeleri idarece feshedilebilecek.

Sözleşmeli er ler kaç yıl görev yapar?

Her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az üç ay önce sözleşmeli erbaş ve erler sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmadıkları takdirde, sözleşme kendiliğinden sona erer. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Sözleşmeli erbaş/erler toplam yedi yıl görev yapar.

Sözleşmeli er 7 yıl sonunda ne olur?

(1) Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuatlarındaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına bu maddedeki usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar.

Sözleşmeli er den subay olabilir mi?

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, astsubaylığa başvurabilirler.

Sözleşmeli Er uzman erbaş olabilir mı?

Yukarıda belirtilen mevzuat doğrultusunda, 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar, ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla uzman erbaşlığa veya ...

Sözleşmeli Er 3 yıl sonunda uzman olabilir mi?

Sözleşmeli erlerin Uzman Çavuşluğa geçiş yapabilmeleri için en az 3 yıl görev yapmaları, 29 yaşını geçmemiş olmamaları ve 3 yılın sonunda Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.