Zebercet Hangi eserin kahramanı?

İçindekiler:

  1. Zebercet Hangi eserin kahramanı?
  2. Zebercet ne anlama geliyor?
  3. Anayurt Oteli kim çekti?
  4. Anayurt Oteli neyi anlatır?
  5. Anavatan oteli kimin eseri?
  6. Zeberced ne demektir Osmanlıca?
  7. Cevha ne demek?

Zebercet Hangi eserin kahramanı?

Anayurt Oteli'ni Modern Türk Edebiyatı'nın en önemli eserlerinden biri haline getiren öğelerden belki de en önemlisi, romanın ana karakteri Zebercet'tir. Yazar Yusuf Atılgan, romanın gidişatı içinde otelde ve kentte bulunan pek çok kişiden bahsetse de, Zebercet dışında hiçbir karakteri derinlemesine ele almaz.

Zebercet ne anlama geliyor?

Zebercet, zümrütten renk olarak daha açık ancak zümrüt kadar değerli olmayan süs taşıdır. ... Zebercet yüksek sıcaklık silikat minerali türüdür. Rengi siyahtan zeytin yeşiline değişir. Camsı parlaklıktadır.

Anayurt Oteli kim çekti?

Anayurt Oteli, yönetmenliğini Ömer Kavur'un yaptığı, başrolde Macit Koper'in rol aldığı 1986 yapımı filmdir. Film Yusuf Atılgan'ın aynı adlı eserinden, Ömer Kavur tarafından senaryolaştırılmıştır.

Anayurt Oteli neyi anlatır?

Anayurt Oteli, ilk baskısı 1973 yılında yapılan, Yusuf Atılgan romanı. Kasabadaki Anayurt Oteli'nin katibi Zebercet, kişilik bunalımı ve yalnızlık çekmektedir. Otele gelip bir gece kalan esrarengiz kadın tekdüze geçen hayatını değiştirir. Bu düşün peşinde bütün yaşamı, bastırdığı duyguları, ve sorunları ortaya çıkar.

Anavatan oteli kimin eseri?

Anayurt Oteli'nin yazarı Yusuf Atılgan, iyi ki bu günleri görmedi. Ölümünden bir yıl kadar önce, 'de Cumhuriyet Dergi'sinde yayımlanan bir konuşmamızda Atılgan'a Anayurt Oteli'ni sormuştum. Atılgan, Manisa'nın Akhisar kazasının Hacırahmanlar köyündendir.

Zeberced ne demektir Osmanlıca?

Zümrüd cinsinden ve onun kadar kıymetli olmayan, sarımtırak yeşil, cam parlaklığında kıymetli taş.

Cevha ne demek?

Cevahir kelimesi Türkçe'de "cevherler, kıymetli taşlar" anlamına gelir.