Diş eti çekilmesi için hangi diş macunu?

İçindekiler:

  1. Diş eti çekilmesi için hangi diş macunu?
  2. Diş eti çekilmesi için ne yapmalıyım?
  3. Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir mi?
  4. Hassas diş eti nasıl fırçalanır?
  5. Neden diş fırçalamak?

Diş eti çekilmesi için hangi diş macunu?

DİŞ HEKİMLERİNİN TAVSİYE ETTİĞİ 1 NUMARALI* marka olan Sensodyne diş macunu ile günde iki kere düzenli diş fırçalamak hassas dişlerinizde rahatlamaya, dişlerinizi temiz tutmanıza ve çürüklerin engellenmesine yardımcı olur.

Diş eti çekilmesi için ne yapmalıyım?

Eğer diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmiş değilse, cerrahi olmayan tedaviler ve daha az invazif prosedürler ile tedavi süreci tamamlanabilir. Bunun için tartar ve bakterilerin diş yüzeyinden kazınarak uzaklaştırılması, alet kullanımı, lazer veya ultrasonik cihazlar yardımı ile gerçekleştirilebilir.

Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir mi?

Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları ve ağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Hassas diş eti nasıl fırçalanır?

Yumuşak bir diş fırçası kullanın. Yumuşak bir diş fırçası, çok sert diş fırçalamanın etkilerini azaltarak diş minenizi korumanıza yardımcı olabilir.

Neden diş fırçalamak?

Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dk sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş fırçalarken mutlaka diş diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır. Amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını, bakteri plağını uzaklaştırmaktır.