Çolak kimlere denir?

İçindekiler:

  1. Çolak kimlere denir?
  2. Çolmak ne demek?
  3. Mukaddeme yapmak ne demek?
  4. Deport yemek ne demek?
  5. Topal nedir kısaca?
  6. Mukaddeme ne demek Osmanlıca?
  7. Mukaddeme ne demek TDK?
  8. Çorak kelime anlamı nedir?
  9. Deport yerse ne olur?
  10. Deport edilince ne olur?
  11. Cürmü meşhut ne demek?
  12. Mükaleme etmek ne demek?
  13. Mukaddimesiz ne demek?
  14. Zayıf çelimsiz ne demek?
  15. Loş ortam ne demektir?

Çolak kimlere denir?

- Eli veya kolu sakat olan kimse.

Çolmak ne demek?

çoluk < çol-mak “sakatlanmak”) Bir kolu veya eli sakat olan (kimse): Niçin diyordu niçin? Ben çolak mı, hasta mıyım? (Tevfik Fikret). ѻ Çolak kalmak: Eli veya kolu sakatlanmak: Çolak kalınca örsünün başında çekiç vuramayacağını düşünür (Ömer Seyfeddin).

Mukaddeme yapmak ne demek?

MUKADDEME – MUKADDİME 1. (Söz ve yazı için) Giriş, sunuş, başlangıç: Mukaddemeye lüzum görmeden dört kelime ile sebeb-i ziyâretini anlattı (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Deport yemek ne demek?

Yani herhangi bir ülkede suç işlemiş kişi kendi ülkesine gönderilirken deport yolcu olarak tanımlanıyor. Deport olmak demek bir kişinin kendi vatandaşı olmadığı herhangi bir ülkede suç işlemesi demektir.

Topal nedir kısaca?

1. Bacak ve ayaklarındaki bir ârıza sebebiyle düzgün yürüyemeyen, bir o yana, bir bu yana eğilerek yürüyen (insan veya hayvan): Bu sabah yolda bizim topal postacıya rast geldim (Yusuf Z. Ortaç). ♦ sıf.

Mukaddeme ne demek Osmanlıca?

mukaddeme / مقدمه / مُقَدَّمَه İlk söz. Başlangıç. Önde gelen. Medhal.

Mukaddeme ne demek TDK?

1. Ön söz: “Babam, 'eti senin, kemiği benim!' mukaddimesiyle beni hocaya emanet ettiğini söyledi.” -Y. K.

Çorak kelime anlamı nedir?

Bitkisi iyi olmayan veya hiç bitki vermeyen, verimli olmayan. (su için) Acı.

Deport yerse ne olur?

Deporte yolcuların, deport edilme, yanı sınır dışı edilme nedenlerine göre bulunduğu ülkede belirli bir süre girememe ya da hayatı boyunca ülkeye alınmama gibi durumlarla karşılaşabilir. Vize ihlali gibi durumlarda, çoğu ülkenin uyguladığı ceza, vize ihlali yapan kişinin ülkeye 5 yıl boyunca giriş yapamamasıdır.

Deport edilince ne olur?

Deporte yolcuların ülkeye dönerken kullandıkları uçak masrafları sınır dışı eden devlet tarafından karşılanır. Deporte yolcularının; deporte edilme nedenlerine göre, deport edildiği ülkeye bir daha alınmama ya da belirli süre içerisinde o ülke sınırlarına alınmasına izin verilmeme durumları bulunmaktadır.

Cürmü meşhut ne demek?

(ﺟﺮﻡ ﻣﺸﻬﻮﺩ) i. (Ar. İşlenirken başkaları tarafından görülen suç, şâhit olunan cürüm, suç üstü: Cürmümeşhut suçlularına bile hâkim mahkemede, “Bu cürmü sen yaptın diyorlar, bu kadar da şâhit var, ne dersin?” diye bir defa sorarmış (Fahri Celâl). ...

Mükaleme etmek ne demek?

2. Bir anlaşma veya antlaşma için iki devletin delegeleri arasında yapılan konuşma, görüşme, müzâkere. ... ѻ Mükâleme etmek (eylemek): Karşılıklı konuşmak, söyleşmek: Zîra orada diğer çocuklarla muhtaç olduğu hürriyet ve muhabbetle mükâleme eder (Sâmipaşazâde Sezâî).

Mukaddimesiz ne demek?

Mukaddime bir kitabın asıl metninden önceki yazısı, önsözü anlamına gelir.

Zayıf çelimsiz ne demek?

İdeal kilosunun altında olan kişilere zayıf ya da çelimsiz denir. ''Dal gibi'', ''değnek gibi'' ve ''canlı cenaze'' gibi benzetmeler de zayıf insanlar için sıklıkla kullanılır.

Loş ortam ne demektir?

Yeterince aydınlık olmayan, yarı karanlık, az ışık alan. Az ışık veren.