Safra kesesinde taş olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Safra kesesinde taş olduğunu nasıl anlarız?
  2. Safra kesesi taşı düşürmek için ne yapmalı?
  3. Safra kesesi taşı ultrasonda görülür mü?
  4. Safra kesesi taşı idrar yoluna düşerse ne olur?
  5. Safra kesesinden kanala düşen taş nasıl alınır?

Safra kesesinde taş olduğunu nasıl anlarız?

Sık rastlanan safra taşı belirtileri üst karın bölgesinde ağrı, sırta ve sağ omuza yayılan bıçak saplanır şeklinde ağrı, mide bulantısı, kusma, ateş, titreme, sarılık, karın şişkinliği, yağlı gıdalar yedikten sonra hazımsızlık, geğirme ve gaz, hazımsızlıktır.

Safra kesesi taşı düşürmek için ne yapmalı?

Safra kesesi taşı yoğurt ve zerdeçal karışımı ile düşürülebilir. Her sabah zerdeçallı ev yoğurdu yiyerek boşaltım sistemini çalıştırabilirsiniz. Bu yöntemi düzenli olarak denediğinizde safra kesesi taşından kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Safra kesesi taşı ultrasonda görülür mü?

Safra kesesi taşının teşhisinde doktor muayenesi önemlidir. Bunun yanı sıra safra kesesi taşı teşhisinde ultrason veya endoskopik ultrason (EUS) gibi bazı görüntüleme yöntemleri kullanılabilir. Kan testleri enfeksiyon, sarılık, Pankreatit veya safra taşlarının neden olduğu diğer komplikasyonları ortaya çıkarabilir.

Safra kesesi taşı idrar yoluna düşerse ne olur?

"Eğer safra taşı safra kanalı dediğimiz yola düşerse o zaman sarılık yapabiliyor. En korkulan ihtimalde safra taşının pankreas bezini iltihaplandırmasıdır. Pankreas bezi iltihaplandığı zaman durum çok karışıyor ve ölümcül bir hal alabiliyor.

Safra kesesinden kanala düşen taş nasıl alınır?

Taş çıkarmada, safra yolunun ağzını genişletmek için sfinkterotomi dediğimiz yöntemle safra yolunun barsağa bağlandığı kısımdaki sfinkter kesilir. Böylece taşların safra yolundan ince barsağa çekilebilmesi mümkün olabilir. Sonrasında ise ERCP yöntemiyle, kateter kullanılarak taşlar çıkarılmaktadır.